Guvernul a decis să sesizeze CC în cazul majorării salariilor pentru profesori

Guvernul a decis să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de adoptarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

23 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis să sesizeze CC în cazul majorării salariilor pentru profesori

Guvernul a decis să sesizeze CC în cazul majorării salariilor pentru profesori (Imagine: Mediafax Foto)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat că Guvernul ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu un posibil conflict între Executiv şi Legislativ provocat de adoptarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 50%.

Potrivit calculelor ministrului Economiei şi Finanţelor, o creştere generalizată a salariilor bugetare cu 50 de procente ar echivala cu un deficit consolidat de 7% din PIB anul viitor sau cu anularea tuturor investiţiilor din aceste sectoare.

Premierul Tăriceanu a declarat, joi, că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, dar că trebuie făcută în special pentru salariile mici, şi nu "cu puţină logică", aşa cum a decis Parlamentul, şi a propus consultări cu sindicatele şi partidele, pentru o analiză serioasă în acest sens.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Funcţionarilor, Vasile Marica a anunţat însă, tot joi, că funcţionarii publici din administraţia centrală şi locală vor intra în grevă generală, începând de săptămâna viitoare, dacă nu primesc la rândul lor o majorare salarială de 50%, nivel de care vor beneficia profesorii.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii Guvernului vor încerca să discute cu cei ai funcţionarilor publici pentru evitarea declanşării grevei generale şi a explicat că, dacă Executivul ar da curs tuturor revendicărilor sindicale, s-ar ajunge într-un colaps financiar.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici