Guvernul a discutat doar un memorandum privind taxa de poluare auto

Guvernul a discutat, miercuri, doar un memorandum privind taxa de poluare pentru autovehicule, care prezintă poziţia României în discuţiile cu oficialii Comisiei Europene şi explicaţii referitoare la modul de calcul, dar nu şi ordonanţa care introduce taxa, urmând să se consulte cu partidele.

5 afișări
Imaginea articolului Guvernul a discutat doar un memorandum privind taxa de poluare auto

Guvernul a discutat doar un memorandum privind taxa de poluare auto

"A fost o discuţie generală legată de taxa de poluare pentru autovehicule, nu şi de conţinutul ordonanţei de urgenţă. Noua taxă va fi discutată şi cu reprezentanţii partidelor parlamentare", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Informaţia a fost confirmată la finalul şedinţei de către ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care a precizat că ordonanţa de urgenţă privind taxa de poluare auto va fi aprobată în maxim două săptămâni, după consultări cu liderii partidelor parlamentare şi grupurile parlamentare.

"S-a decis să nu punem partidele în faţa faptului împlinit. Este foarte important să explicăm posibilele consecinţe ale respingerii ordonanţei în Parlament. Un proces între România şi Comisia Europeană nu ar fi o perspectivă onorantă. Există o abordare emoţională care poate fi înţeleasă, dar noi ne asumăm riscul de a fi ţinta unor resentimente şi sunt convins că şi partenerii noştri de coaliţie, care au dovedit de multe ori solidaritate, vor face acelaşi lucru şi acum", a spus Vosganian.

El a susţinut că taxa de poluare auto este necesară pentru interesul naţional.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, şi ministrul Mediului, Attila Korodi, se vor întâlni în perioada imediat următoare cu reprezentanţii partidelor parlamentare, pentru a le explica acestora principiile pe baza cărora a fost calculată noua taxă de poluare pentru autovehicule, au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici