Guvernul a modificat Legea CSAT, pentru ca Geoană să participe la şedinţele Consiliului

Guvernul a modificat Legea de organizare şi funcţionare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), prin introducerea unei prevederi care permite preşedintelui Senatului, post ocupat în prezent de liderul PSD Mircea Geoană, să participe la şedinţele CSAT.

34 afișări
Imaginea articolului Guvernul a modificat Legea CSAT, pentru ca Geoană să participe la şedinţele Consiliului

Guvernul a modificat Legea CSAT, pentru ca Geoană să poată participa la şedinţele Consiliului (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia a fost luată prin ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de marţi a Guvernului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Modificarea în acest sens a Legii CSAT este prevăzută în Regulamentul Coaliţiei PDL-PSD.

Mircea Geoană a declarat recent că va putea participa la şedinţele CSAT în calitate de vicepreşedinte.

În actuala Lege de organizare a CSAT se precizează că şeful statului îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, în timp ce funcţia de vicepreşedinte revine premierului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici