Guvernul a suplimentat cu 250 de milioane euro fondurile pentru dezvoltarea învăţământului dual

Guvernul a aprobat, luni, prin memorandum, creşterea alocării bugetare cu peste 250 de milioane de euro pentru apelul de proiecte privind dezvoltarea consorţiilor regionale şi a campusurilor profesionale integrate.

126 afișări
Imaginea articolului Guvernul a suplimentat cu 250 de milioane euro fondurile pentru dezvoltarea învăţământului dual

Guvernul a suplimentat cu 250 de milioane euro fondurile pentru dezvoltarea învăţământului dual

Alocarea bugetară pentru acest sector creşte astfel de la 338 de milioane de euro la peste 588 de milioane de euro.

Ministerul Educaţiei anunţă că astfel vor fi 29 de campusuri de învăţământ dual în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.

„Prin dezvoltarea acestor campusuri de învăţământ dual vom contribui nu doar la dezvoltarea învăţământului dual, atât de necesar în ţara noastră, ci vom contribui cu toţii la creşterea unor noi generaţii de absolvenţi care vor participa la diversificarea economiei, dată fiind varietatea ridicată de specializări la nivelul proiectelor eligibile pentru finanţare, respectiv: mecanică, electronică, telecomunicaţii, industrie alimentară, industrie hotelieră, tehnică medicală, informatică sau industria de apărare etc”, transmite ministerul.

Reprezentanţii instituţiei reamintesc că, pentru prima dată, în România, se vor implementa inclusiv programe la nivel superior (licenţă, master, doctorat profesional), respectiv ISCED 6-8.

Totodată, prin Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, este prevăzută generalizarea învăţământului profesional-dual preuniversitar începând cu anul şcolar 2029 - 2030.

Ministerul Educaţiei arată că alte măsuri conexe pentru dezvoltarea învăţământului dual în România vizează dotarea unităţilor de învăţământ tehnologice cu laboratoare de practică moderne, creşterea cuantumului burselor oferite elevilor ce urmează acest tip de învăţământ şi reforma planurilor-cadru şi a programelor şcolare, astfel încât ele să fie în strânsă legătură cu nevoile actuale ale pieţei muncii etc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici