Guvernul aminteşte că noua ordonanţă de salarizare e în vigoare

Guvernul aşteaptă motivaţia deciziei Curţii Constituţionale referitoare la ordonanţa de amânare a creşterilor salariale în educaţie înainte de a prezenta un punct de vedere, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, amintind însă că noua ordonanţă de salarizare în domeniu este în vigoare.

81 afișări
Imaginea articolului Guvernul aminteşte că noua ordonanţă de salarizare e în vigoare

Guvernul aminteşte că noua ordonanţă de salarizare e în vigoare

"Nu comentăm decizia Curţii Constituţionale. Această decizie vizează exclusiv Ordonanţa de Urgenţă 136/2008 privind stabilirea unor măsuri pentru salarizarea persoanului din învăţământ în anul 2008, ordonanţă aprobată în şedinţa Guvernului din 28 octombrie. Aşteptăm în orice caz să vedem şi motivaţia Curţii. Cert este că OU 151/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda personalului din învăţământ, adoptată în şedinţa Guvernului de luni, este în vigoare şi continuă să producă efecte", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că ordonanţa de urgenţă prin care a fost amânată, până la 1 aprilie 2009, aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice este neconstituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici