Guvernul aprobă lista spitalelor construite sau reabilitate prin PNRR

Executivul aprobă, în şedinţa de miercuri, lista spitalelor care vor fi construite sau reabilitate prin PNRR. Este vorba despre 27 de obiective de investiţii, respectiv clădiri noi, reabilitări de clădiri, secţii şi pavilioane aparţinând unor unităţi din 17 judeţe, inclusiv Bucureşti.

622 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă lista spitalelor construite sau reabilitate prin PNRR

„Azi avem, în fine, hotărârea de guvern prin care aprobăm lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate. E un obiectiv pe care l-am asumat prin PNRR. Ministerul Sănătăţii a reuşit ca, în final, să analizeze şi să poată să întocmească această listă. Discutăm de aproximativ 2,1 miliare euro, finanţare care va aduce alt aspect pe tot ceea ce poate să însemne modul în care se vor derula serviciile de sănătate în ţara noastră”, spune premierul Nicolae Ciucă.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, precizează că este vorba de 27 de obiective de investiţii, care înseamnă clădiri noi, reabilitări de clădiri, secţii şi pavilioane aparţinând unor unităţi din 17 judeţe, inclusiv Bucureşti.

„Investiţia are în vedere, pe lângă infrastructura fizică, şi dotarea cu echipamente medicală şi digitalizare, respectiv chiar prin realizarea unui flux informaţional pentru 6.000 de paturi, iar echipamentele vor deservi 6540 de paturi. Procesul de selecţie a urmat criteriile adoptate anul trecut. Au fost selectate întâi spitalele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, după care au fost ierarhizate în ordine descrescătoare punctajului. Avem un termen de realizare a acestui proiect, care înseamnă iunie 2026. Este o realizare pe care sperăm să o vedem pusă în practică”, încheie Pistol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici