Guvernul ar putea adopta în şedinţa de miercuri OUG pentru prelungirea înscrierii la vot în Diaspora

Guvernul ar putea adopta în şedinţa de miercuri OUG pentru prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 septembrie la 15 septembrie, au declarat surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

294 afișări
Imaginea articolului Guvernul ar putea adopta în şedinţa de miercuri OUG pentru prelungirea înscrierii la vot în Diaspora

Guvernul ar putea adopta miercuri OUG pentru prelungirea înscrierii la vot în Diaspora

„Cel mai probabil ordonanţa va fi adoptată într-o şedinţă care va avea loc miercuri”, au afirmat sursele citate, pentru MEDIAFAX.

Guvernul a adoptat, luni, o hotărâre prin care Secretariatul General al Guvernului (SGG) va aviza şi se va exprima în legătură cu oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă.

Viorica Dăncilă a afirmat că mutarea la Secretariatul General a oportunităţii emiterii ordonanţelor de urgenţă va debloca situaţia Guvernului creată de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Buică anunţa săptămâna trecută că aşteaptă avizele şi semnăturile pentru promovarea unei ordonanţe de urgenţă care să prelungească termenul înscrierii românilor pentru votul în străinătate de la 11 septembrie la 15 septembrie.

„Termen limită de înregistrare este 11 septembrie şi avem la acest moment, aşteptăm toate avizele, toate semnăturile, astfel încât să promovăm o ordonanţă de urgenţă care să clarifice unele aspecte pentru organizarea procesului de votare în străinătate, dar şi extinderea termenului de la 11 până la 15 septembrie inclusiv, cu speranţa că după 1 septembrie va creşte numărul cererilor de înregistrare. Pe baza informaţiilor pe care le avem că cetăţenii ar fi fost în luna august în concediu în România”, a afirmat Buică în cadrul unei conferinţe de presă susţinute săptămâna trecută.

Taguri:
vot,
diaspora,
oug

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici