Guvernul Ciolacu anunţă măsuri dure după tragedia de la Crevedia: ,,Închidem staţiile GPL pe loc!”. Arafat susţine că instituţiile statului ştiau de staţiile GPL neautorizate

  • Ciolacu promite închiderea staţiilor GPL ilegale după Crevedia.
  • Rafila trimite pacienţi arşi în străinătate, fiind 60 de paturi disponibile ATI.
  • Arafat: Instituţiile statului ştiau de staţiile GPL neautorizate.
3610 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ciolacu anunţă măsuri dure după tragedia de la Crevedia: ,,Închidem staţiile GPL pe loc!”. Arafat susţine că instituţiile statului ştiau de staţiile GPL neautorizate

Marcel Ciolacu, Facebook

Premierul Ciolacu va închide staţiile GPL neautorizate

56 de persoane rănite, două persoane decedate. Staţia GPL funcţiona fără autorizaţie. Avioanele Spartan transportă victimele în străinătate pentru că România nu are suficiente spitale de arşi.

Ne-am mai întâlnit cu asta. 

De ce ar trebui să se întâmple o tragedie cu victime pentru a se lua măsuri de prevenirea lor este o întrebare fără răspuns de 30 ani. 

La 8 ani după incendiul de la clubul Colectiv, statul român demonstrează că nu este pregătit pentru a gestiona corespunzător victimele incendiilor la standarde europene din cauza spitalelor insuficiente, nici în a preveni dezastrele. Premierul este momentan cu gândul la victime, dar anunţă că se va preocupa şi de cei vinovaţi. 

,,Prioritatea noastră, începând de noaptea trecută, a fost salvarea de vieţi omeneşti şi rămâne în continuare", spune premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, toate staţiile de GPL vor fi supuse controlului, iar punctele de control în care se vor semnala nereguli le vor fi încetate activităţile.

,,Începând de mâine, în toată ţara, toate staţiile de carburant şi de GPL, vor intra într-un sistem de control. Unde se vor găsi elemente şi încălcări ce ar putea duce la pierderi de vieţi omeneşti sau de a pune în pericol oamenii se vor închide activităţile pe loc. Dacă va fi nevoie, vom face modificări legislative în cursul săptămânii viitoare, astfel încât aceste lucruri să se întâmple fără procese şi fără anumiţi oameni să încerce să-şi menţină afacerile chiar dacă sunt ilegale".

Predoiu: ,,Vinovaţii vor plăti"

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, promite că vor fi pedepsiţi vinovaţii: ,,În ceea ce priveşte orice neregulă cu funcţionarea staţiei, a instituţiei, a autorităţilor locale, ale administraţiei locale, a poliţiei ….există o anchetă în curs de desfăşurate, parchetul a iniţiat deja aceste proceduri. Am discutat azi cu Procurorul General şi exact aşa cum v-a spus domnul prim-ministru, nu va exista niciun fel de rabat de la aplicarea legii, indiferent cine este responsabil în legătură cu acele fapte".

Rafila transferă victimele cu arsuri grave în străinătate

La conferinţă de presă susţinută de ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, la sediul Ministerului Sănătăţii a raportat starea victimelor transferate în spitalele din străinătate.

Ministerul Sănătăţii are 6 spitale de urgenţă care sunt în subordine şi 60 de paturi de terapie intensivă, a anunţat Rafila. De asemenea, ministrul a precizat că familiile victimelor exploziilor vor primi asistenţă psihologică.

,,Câteva cifre, legate de numărul de victime, în total 58 de pacienţi, am avut două decese, unul dintre pacienţi avea arsuri de 95% suprafaţa corpului. În cursul acestei nopţi şi dimineaţa devreme, au fost transferaţi doi pacienţi au fost transferaţi la Bruxelles, doi pacienţi la Milano, din păcate unul dintre pacienţi este în stare critică".

Arafat: ,,Ştim că firma nu mai avea autorizaţie"

Staţia GPL nu avea autorizaţie de funcţionare, iar mai multe instituţii ale statului ştiau, o spune chiar Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne: „Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici