Guvernul dă bani familiilor vulnerabile;majorările pensiilor şi salariilor nu vor fi luate în calcul

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are, în primă lectură, un act normativ care prevede sprijinirea în continuare a familiilor vulnerabile să treacă iarna, iar majorările de pensii şi salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestei forme de sprijin.

718 afișări
Imaginea articolului Guvernul dă bani familiilor vulnerabile;majorările pensiilor şi salariilor nu vor fi luate în calcul

Guvernul dă bani familiilor vulnerabile;majorările pensiilor şi salariilor nu vor fi luate în calcul

„Avem, în primă lectură, un act normativ foarte important. Trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categorii vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire şi suplimentul pentru energie, pentru cât a rămas din sezonul rece. Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici.

„Ar fi profund incorect să se ajungă la asemenea situaţii, mai ales în acest moment! Aşadar, luăm această decizie de exceptare, fiindcă vorbim despre viaţa a circa 800.000 de familii ce beneficiază de aceste ajutoare”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici