Guvernul se reuneşte în şedinţă pentru a discuta situaţia ANI

Guvernul se va reuni, luni, în şedinţă, la ora 14.00, pentru a discuta situaţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

16 afișări
Imaginea articolului Guvernul se reuneşte în şedinţă pentru a discuta situaţia ANI

Guvernul se reuneşte în şedinţă pentru a discuta situaţia ANI (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu are programate luni, începând cu ora 17.00, consultări cu formaţiunile parlamentare pe tema deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea unor prevederi din Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Curtea Constituţională (CC) a constatat că anumite prevederi ale Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate sunt neconstituţionale, inclusiv articolul 13 care stabileşte atribuţiile ANI, respectiv verificarea declaraţiilor de avere şi interese, controlul depunerii la termen a acestora, constatarea neconcordanţelor sau a nerespectării hotărârilor legale, constatarea incompatibilităţilor şi sesizarea organelor de urmărire penală, dar şi aplicarea sancţiunilor.

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Emil Boc a declarat că este hotărât să promoveze o ordonanţă de urgenţă privind Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pentru a permite instituţiei să funcţioneze în continuare, arătând că "cine crede că îşi poate bate joc de ANI se înşală".

Curtea Constituţională arată însă în motivarea deciziei prin care a constatat că prevederi din Lega Agenţiei Naţionale de Integritate sunt neconstituţionale că Executivul nu poate emite OUG, în 45 de zile, pentru a pune legea în acord cu Constituţia, ci poate doar iniţia un proiect de lege.

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al PDL, că în cadrul coaliţiei ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a prezentat un proiect de lege privind funcţionarea ANI ce va fi discutat în şedinţa de Guvern de luni, de la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici