Guvernul va adopta rectificarea bugetară fără avizul CSAT. În ziua convocării la Cotroceni, premierul Dăncilă se întâlneşte cu Regele Spaniei

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, că Executivul va adopta rectificarea bugetară, deoarece şi-a îndeplinit obligaţia de a cere CSAT un punct de vedere, ea afirmând că şi-ar fi dorit ca acest proiect să fie rezultatul unui consens între Preşedinţie şi Guvern. Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o anterior pe Viorica Dăncilă la consultări, la Palatul Cotroceni, joi, de la ora 11:30, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018.

2432 afișări
Imaginea articolului Guvernul va adopta rectificarea bugetară fără avizul CSAT. În ziua convocării la Cotroceni, premierul Dăncilă se întâlneşte cu Regele Spaniei

BREAKING Guvernul va adopta rectificarea bugetară înainte de o nouă întâlnire cu şeful statului

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, Vasilica -Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, în data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, în temeiul dispoziţiilor art. 80 şi ale art. 86 din Constituţie, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018. Consultările vizează clarificarea unor aspecte care ţin de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, la această întâlnire au fost invitaţi şi miniştrii de resort.

”Rectificarea bugetară trebuie aprobată pentru a nu afecta bunul mers al economiei. Mi-aş fi ddorit ca acest proiect deosebit de important pentru români să fie rezultatul unui consens între două instituţii importante ale statului - Preşedinţie şi Guvern. Orice situaţie complexă, însă, are cel puţin o soluţie, iar soluţia aleasă de Guvern er să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare. Ne-am îndeplinit obligaţia de a cere CSAT un punct de vedere, ne îndeplinim responsabilitatea de a asigura continuitatea în finanţare”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a mai spus că a încercat, în ultima perioadă, să-l facă pe preşedintele Iohannis să înţeleagă faptul că rectificarea bugetară trebuie aprobată pentru a nu afecta bunul mers al economiei.

”Guvernul României nu va accepta ca drepturile românilor la pensii, salarii, sănătate, să fie periclitate de lupta politică. Oamenii au nevoie de investiţii, de medicamente, de pensii şi salarii livrate la timp, fermierii afectaţi de virusul pestei porcine au nevoie de sprijin financiar, iar agricultorii au nevoie la timp de bani din subvenţii pentru a putea începe lucrările”, a conchis Viorica Dăncilă.

Dăncilă, despre ziua în care e chemată la consultări: Voi fi în Spania

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că în joi, ziua în care a fost chemată la consultări de preşedintele Iohannis, se va afla într-o vizită de lucru în Spania, unde va avea o întrevedere cu omologul spaniol şi va fi primită de Regele Spaniei.

”Mă voi afla mâine într-o vizită de lucru în Spania, unde voi avea o întrevedere cu omologul meu spaniol şi voi fi primită de Regele Spaniei. (...) Cu prilejul acestei vizite vom discuta aspecte de cooperarea pe plan european dintre România şi Spania, aprofundarea relaţiei bilaterale în domeniul economic, al apărării, al administraţiei publice şi absorbţiei fondurilor europene. Un alt subiect de interes comun îl reprezintă, aşa cum am menţionat, aprofundarea cooperării în plan european în perspectiva preluării şi exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a mai precizat că va fi însoţită de Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al dezvoltării regionale, Teodor Meleşcanu, ministru de externe, Mihai Fifor, ministru al apărării, Radu Oprea, ministrul mediului de afaceri, comerţului şi antreprenoriatului, precum şi de Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene.

Anterior anunţului făcut de premier, surse guvernamentale declarau pentru Mediafax că MJ şi-a dat acordul pentru adoptarea rectificării bugetului fără avizul CSAT.

SURSE: Guvernul poate adopta rectificarea bugetară fără avizul CSAT. Decizia este la premier

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, va propune introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului rectificării bugetare, deoarece MJ a transmis că poate fi adoptată şi fără avizul CSAT, decizia urmând a fi luată de premier, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

”Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, va propune introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului rectificării bugetare”, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Guvernul are un punct de vedere de la Ministerul Justiţiei care prevede că Executivul poate adopta rectificarea bugetară fără aviz de la CSAT, baza legală pentru acest punct de vedere fiind o decizie a CCR, potrivit căreia este obligatorie solicitarea unui aviz, nu şi primirea avizului.

”Decizia este a premierului”, au mai declarat sursele citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici