Victor Negrescu despre postarea lui Darius Vâlcov: Resping cu fermitate mesajele care se referă la minorităţi

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a declarat, miercuri, despre postările consilierului premierului, Darius Vâlcov, şi ale senatorului PSD Liviu Pop în care aceştia spun că FDGR este continuatorul unei mişcări naziste, că respinge „cu fermitate" mesajele despre minorităţi.

525 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu despre postarea lui Darius Vâlcov: Resping cu fermitate mesajele care se referă la minorităţi

Victor Negrescu despre postarea lui Darius Vâlcov: Resping cu fermitate mesajele care se referă la minorităţi

„Responsabilităţile sunt individuale atâta timp cât mesajele sunt comunicate folosind mijloace de comunicare personale, în mod special conturi de socializare. În contextul acesta, nu văd legătura între statul român şi responsabilităţile individuale ale unor persoane care aleg să comunice într-o manieră sau în alta. Resping însă cu fermitate orice tip de mesaj care se referă la minorităţi, etnii sau chiar grupuri sociale şi cred că acest lucru n-ar trebui să se întâmple în spaţiul public. Probabil că aceste elemente sunt alimentate şi de dezbaterile interne şi cred că au fost derapaje de toate părţile. Sunt convins că toată lumea a înţeles unde s-a greşit, am înţeles că au fost şi scuze adresate în spaţiul public, ceea ce e un lucru pozitiv, şi cred că aceste subiecte nu au legătură cu preşedinţia României la Consiliul UE", a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, întrebat cum comentează postările de pe Facebook ale lui Darius Vâlcov şi Liviu Pop, postări criticate de preşedintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut, duminică, un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler. Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă demiterea lui Vâlcov. Grupul minorităţilor naţionale mai solicită "dezavuarea publică a atacurilor prin care Forumului Democrat al Germanilor din România este etichetat ca organizaţie fascistă, având ca însmn svastica". Scrisoarea este semnată de liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca "în virtutea faptului că sunt un susţinător al organizaţiilor evreieşti, cred că nu poate fi acuzat Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească că a avut în vedere altceva".

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a reacţionat luni la una dintre postările publicate de Darius Vâlcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate "atrage după sine şi încuraja totodată derapaje grave", avertizează aceştia.

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat pe 24 august că preşedintele României, Klaus Iohannis, a condus o organizaţie care este un continuator al unui forum german nazist.

”Cred că măcar atâta gram de conştiinţă naţională are domnul preşedinte Iohannis. Pentru că, în fapt, amânarea rectificării bugetare înseamnă necheltuirea unor bani de către anumite instituţii publice şi nesuplimentarea fondurilor pentru alte instituţii public, care are ca singur efect deficitul bugetar.Trebuie să spun că dânsul (Klaus Iohannis-n.r) face o acuzaţie ipocrită din perspectiva zilei de 23 august şi în perspectiva fostei demnităţi a domniei sale, aceea de preşedinte al unui continuator al unui Forum...grupului...organizaţia aia nazistă. A condus forumul german (Iohannis-n.r), care a fost continuatorul acelui grup care ştim clar că a fost condamnat public vis a vis de...”, a afirmat Liviu Pop joi seară la Antena 3.

După afirmaţiile făcute, senatorul PSD nu a vrut să şi le asume, acesta susţinând că a luat informaţiile de pe internet.

„Asta nu o spun eu, o spun alţii, am citit-o în presa vremii, am văzut-o clar. Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă, corect? Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război la Nurnberg. Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net. Dar în ziua de 23 august să faci declaraţii de genul acesta şi în anul Centenarului, mi se pare un pic deplasat din partea şefului statului, care trebuie să fie mediator” a mai spus senatorul social-democrat”, a adăugat Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici