Guvernul vrea să înfiinţeze Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

  • Guvernul Orban vrea să înfiinţeze Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.
  • Anunţul a fost făcut de secretarul general al Cabinetului, Antonel Tănase, care a explicat că noua instituţie va proteja împotriva atacurilor cibernetice şi va opri plecarea în străinătate a experţilor români.
535 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să înfiinţeze Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

Guvernul vrea să înfiinţeze Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, a anunţat că experţii Cabinetului pregătesc apariţia unei noi instituţii, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică. El susţine că astfel va creşte protecţia împotriva atacurilor cibernetice şi va fi ţinută în ţară forţa de muncă înalt calificată.

„România are nevoie de o nouă abordare matură, fermă în tot ceea ce înseamnă zona civilă a securităţii cibernetice.... Noul directorat va crea cadrul adecvat de lucru pentru specialiştii români în domeniul securităţii cibernetice şi va avea o grilă de salarizare competitivă, generând o dezvoltare sustenabilă a acestui domeniu la nivel naţional cu efecte benefice şi imediate în econmia naţională. Prin noul Directorat se vor putea crea nuclee de excelenţă ce vor contribui la stoparea hemoragiei de creiere şi la menţinerea în ţară a forţei de muncă înalt calificate care în prezent migrează peste hotare”, a explicat, pe Facebook, Antonel Tănase.

Potrivit cifrelor prezentate de reprezentantul Guvernului, peste 43.000 de specialişti IT au plecat din România pentru a lucra peste hotare, iar alţi 6.100 de specialişti IT lucrează online din ţară, dar exclusiv pentru firme din străinătate, majoritatea ca freelanceri.

În prezent, România se află în competiţie cu Belgia, Germania, Lituania, Luxemburg, Polonia şi Spania pentru a găzdui Centrul european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice. Procedura de selectare a fost lansată pe 28 octombrie, iar decizia, care necesită acordul comun al statelor membre, se va lua pe 9 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici