Haşotti: Declaraţia despre originea animală nu se referea la Anastase, ci la deputaţi PDL

Senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat, miercuri seară, că afirmaţia sa din plen potrivit căreia "omul are origine animală, se trage din maimuţă" nu o viza pe Roberta Anastase, ci se referea la câţiva deputaţi PDL care "îşi mişcau dezarticulat mânile, tropăiau" când el îi vorbea preşedintei Camerei.

66 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Declaraţia despre originea animală nu se referea la Anastase, ci la deputaţi PDL

Haşotti spune că declaraţia despre originea animală nu se referea la Anastase, ci la deputaţi PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu m-am referit la câţiva deputaţi PD, iluştrii necunoscuţi, care-şi mişcau dezarticulat mâinile şi tropăiau pe acolo, în timp ce eu vorbeam, şi le-am spus: «Mă faceţi să cred că omul are origini animale, se trage din maimuţă».

Nicidecum nu a fost vorba de Roberta Anastase", a susţinut Haşotti.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au întrunit, miercuri, la ora 16.00 pentru a dezbate rapoartele de activitate ale SRTV şi SRR. Şedinţa de plen comun a fost condusă de Roberta Anastase, preşedinta Camerei. Unii parlamentari, inclusiv Haşotti, au avut intervenţii de la prezidiu în care au făcut declaraţii poltice.

Senatorul liberal a criticat-o pe Roberta Anastase pentru modul în care conduce şedinţa, acuzând-o de încălcarea regulamentului prin introducerea pe ordinea de zi a unui raport care nu fusese discutat în Birourile Permanente Reunite.

În timpul intervenţiei sale, Haşotti a spus, într-un context în care vorbea despre faptul că Anastase ar încălca regulamentul, că "omul are origine animală, se trage din maimuţă".

În cele din urmă, şedinţa de plen comun a celor două Camere ale Parlamentului a fost suspendată din cauza lipsei cvorumului, fapt constatat după apelul nominal, preşedinţii Geoană şi Anastase hotărând convocarea BP comune pentru joi, la ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici