Haşotti: Discuţiile USL-PDL pe teme economice, inutile, fără valoare, la fel ca pactul de coabitare

Liderul PNL Puiu Haşotti susţine că discuţiile USL pe teme economice cu PDL sunt inutile, fiind un demers politic fără "absolut nicio valoare", la fel ca şi pactul de coabitare, el precizând însă că exprimă un punct de vedere personal şi că premierul Victor Ponta ştie mai bine ce are de făcut.

117 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Discuţiile USL-PDL pe teme economice, inutile, fără valoare, la fel ca pactul de coabitare

Preşedintele PDL, Vasile Blaga şi premierul Victor Ponta (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Exprim un punct de vedere personal, repet, personal. Sigur că primul-ministru este prim-ministru şi cu siguranţă ştie mai bine decât mine ce are de făcut un prim-ministru. Eu o să vorbesc personal şi dintr-o perspectivă strict politică. Eu cred că întâlnirea cu Partidul Democrat Liberal n-are absolut nici un rost. Este la fel de inutilă precum pactul de coabitare! Şi am spus că pactul de coabitare este inutil pentru că nu va fi respectat şi din păcate am avut dreptate. Spun din păcate, pentru că o coabitare politică este un lucru firesc la un moment dat într-o ţară cu o democraţie stabilă", afirmă Haşotti, citat de RFI.

Puiu Haşotti consideră că "discuţiile cu Partidul Democrat, care iată, face şi mofturi, se va gândi dacă va răspunde invitaţiei premierului, sunt inutile, pentru simplul motiv că tot ce este pe acolo pe la Partidul Democrat şi din aşchiile care au sărit din Partidul Democrat este lipsit de credibilitate".

"Se va întâlni premierul, probabil, cu domnul Vasile Blaga şi după jumătate de oră, un alt lider al PDL, un vicepreşedinte eventual, poate chiar Elena Udrea, va critica absolut tot ceea ce face Guvernul", a declarat Haşotti.

În opinia liberalului, "discuţiile acestea sunt totalmente inutile şi eu dacă aş fi prim-ministru, nu aş promova un astfel de demers politic, care nu are absolut nici o valoare".

"Noi trebuie să ne vedem de guvernarea noastră, ei trebuie să-şi vadă de opoziţia lor", a mai spsu Haşotti.

Premierul Victor Ponta declara, luni, că USL încurajează dialogul cu opoziţia, în special pe teme economice, fiind dispusă să aibă întâlniri cu reprezentanţii opoziţiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că PDL va răspunde invitaţiei primului ministru de a discuta pe măsuri economice pentru sprijinirea mediului privat din România şi dezvoltarea clasei de mijloc şi a arătat că premierul "caută soluţii la opoziţie".

PDL va discuta în BPN al partidului condiţiile în care acceptă invitaţia făcută de premierul Victor Ponta la o discuţie pe tema măsurilor economice, a declarat, marţi, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

Fostul premier Emil Boc a afirmat că Victor Ponta "aruncă cu noroi în măsurile pe care le solicita când era în opoziţie", respectiv diminuarea cotei unice, reducerea CAS şi mărirea salariului minim.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici