Haşotti: Eu votez pentru orice guvern, chiar şi PDL

Senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat, luni, că el va vota în favoarea învestirii oricărui guvern, chiar şi PDL, pentru că România are nevoie de buget, de legea responsabilităţii fiscale şi de alte legi, dar a respins o colaborare cu un PDL în care se găsesc Flutur, Boureanu, Stoica, Stolojan.

26 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Eu votez pentru orice guvern, chiar şi PDL

Haşotti: Eu votez pentru orice guvern, chiar şi PDL (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Haşotti a declarat, la Realitatea FM, că, într-o democraţie, fiecare popor îşi merită conducătorul.

"Aşadar, domnul Traian Băsescu a fost ales. Înseamnă că poporul român, în majoritatea lui, se confundă cu comportamentul, temperamentul, cultura, civilizaţia, violenţa domnului Traian Băsescu. Eu, ca liberal şi ca democrat, nu pot decât să respect sută la sută decizia poporului român, a electoratului român, asta neîmpiedicându-mă însă să nu regret", a adăugat senatorul PNL.

El a mai spus că nu poate avea încredere în demersurile şi în acţiunile politice ale lui Traian Băsescu, care "în repetate rânduri a încercat să distrugă PNL" şi i-a lovit pe liberali, "fără niciun fel de temei", timp de 4 ani de zile.

"Am un respect deosebit şi o amiciţie faţă de vechii pedişti: Berceanu, Videanu, Blaga, Anca Boagiu, Pereş etc. Dar eu, din punctul meu de vedere, nu pot sta la masă cu Gheorghe Flutur, cu Boureanu, cu Turcan, cu Valeriu Stoica, cu Stolojan, pentru că aceştia, din funcţii foarte importante pe care li le-a dăruit PNL, au găsit de cuviinţă nu numai să plece, ci să împroaşte cu tot noroiul posibil şi cu toate mizeriile posibile timp de 4 ani", a declarat Haşotti.

Puiu Haşotti a subliniat că acesta este punctul său de vedere, nu poziţia PNL.

"Politica este un compromis până la limita propriei compromiteri. Eu vreau noaptea să nu mă chircesc de ruşine şi să stau la masă să fac înţelegeri politice care ştiu că nu se vor respecta, cu nişte oameni care s-au comportat incalificabil faţă de PNL", a mai spus senatorul liberal.

Întrebat dacă ar accepta formarea unui guvern cu PDL, în care PNL să aibă premierul, Haşotti a răspuns: "E o întrebare grea. Trebuie să mă gândesc. Nu vă pot spune acum nici da, nici nu".

El a spus însă că, "înainte cu două luni de alegeri, toată lumea a spus: «Cine câştigă ia tot potul», adică ia Preşedinţie, ia Guvern".

"Era Geoană preşedinte, era Guvernul Iohannis. A câştigat Băsescu, să-şi facă guvern cu PDL. (...) Eu, ca parlamentar, sunt dipus să votez. Ştiu că ţara are nevoie de guvern. Ştiu că ţara are nevoie de buget, de legea răspunderii fiscale, de multe alte legi importante. Eu sunt dispus, pentru aceste considerente, să dau necondiţionat votul de învestitură pentru orice fel de guvern. Să facă PDL zece guverne, câte vrea", a precizat Puiu Haşotti.

Întrebat dacă ar vota un guvern PDL, el a răspuns: "Îl votez primul guvern, pentru a da bugetul, pentru a da legea răspunderii fiscale şi alte câteva legi importante, necondiţionat. Să vină Guvernul Negoiţă. Îi dau votul ca să aibă România buget, să se dea legile foarte importante. Însă, eu voi fi foarte ferm: nu pot accepta un guvern în care nu am încredere nici în Traian Băsescu şi nu am în primul rând încredere în cei care m-au trădat şi mi-au pus cuţitul în spate. E vorba de Flutur şi toţi foştii mei colegi din PNL".

Puiu Haşotti a mai spus că "numai de alegeri anticipate nu are nevoie România".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Radio Guerrilla, răspunzând unei întrebări, că singurul context în care se poate deschide discuţia cu PDL pentru formarea Guvernului este ca premierul să fie liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici