Haşotti: Ne aflăm în faţa unei tentative de creare a unei republici ultraprezidenţiale unice în UE

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, prin raportul pe Constituţie, se încearcă o tentativă de revizuire a legii fundamentale şi crearea a unei republici ultraprezidenţiale unică în UE, şi care să-i permită lui Traian Băsescu să dizolve oricând Parlamentul.

9 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Ne aflăm în faţa unei tentative de creare a unei republici ultraprezidenţiale unice în UE

Haşotti: Ne aflăm în faţa unei tentative de creare a unei republici ultraprezidenţiale unice în UE (Imagine: Mediafax Foto)

"Este evident că ne aflăm în faţa unei tenatative de a revizui Constituţia, astfel încât să avem în acest an, înainte de alegerile prezidenţiale, acest proiect, şi după alegeri să avem o Republică ultraprezidenţială care să permită preşedintelui să dizolve oricând Parlamentul, ceea ce ar însemna o chestie unică între constituţiile din UE", a susţinut Haşotti.

El a subliniat că, în cazul în care acest proiect va trece de referendum, România va avea "o Constituţie a lui Traian Băsescu", lucru care în opinia sa este anormal.

"Cred că Emil Boc şi-a luat bine notiţe şi dacă va trece acest proiect vom avea o Constituţie a lui Traian Băsescu, ceea ce nu este normal, pentru că Constituţia trebuie să fie semi-utilă pe termen lung", a apreciat Haşotti.

Întrebat dacă liberalii au vreo şansă să se opună acestui demers, liderul PNL a spus că liberalii trebuie să vadă, în primul rând, cum va suna propunerea concretă de revizuire a legii fundamentale.

Viceliderul PNL a fost prezent, împreună cu colegul său de partid Eugen Nicolăescu, la dezbaterea de miercuri a raportului Comisiei prezidenţiale pe Constituţie, de la Palatul Cotroceni.

Băsescu a prezentat, miercuri, în cadrul lansării raportului comisiei prezidenţiale de analiză a regimului politic şi constituţional, zece opţiuni proprii în perspectiva unei revizuiri a Constituţiei.

Citeşte şi:

Băsescu ar prefera un regim semiprezidenţial

Parlamentul să fie dizolvat dacă preşedintele suspendat e reconfirmat la referendum

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici