Hava: Nu trebuia să venim 500 km. pentru o lecţie de istorie, dar nu pot să mă supăr pe rebeli

Mircea Hava, primarul municipiului Alba-Iulia, a declarat, sâmbătă, că nu poate să se supere pe rebeli, dar că nu trebuie să vină 500 de kilometri ca să aibă o lecţie de istorie, el făcând referire la Theodor Paleologu care le-a vorbit democrat-liberalilor despre bătălia de la Termopile.

144 afișări
Imaginea articolului Hava: Nu trebuia să venim 500 km. pentru o lecţie de istorie, dar nu pot să mă supăr pe rebeli

Hava: Nu trebuia să venim 500 km. pentru o lecţie de istorie, dar nu pot să mă supăr pe rebeli (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am aflat cum stă treaba cu grecii, dar ştiam aceste lucruri. Nu m-am supărat, nu trebuia să venim 500 de kilometri ca să avem o lecţie de istorie. Bineînţeles, a fost foarte bine spusă şi nu pot să mă supăr pe rebeli", a precizat Mircea Hava, la Convenţia Naţională a PDL.

El a făcut aceste precizări după ce colegul său de partid Theodor Palologu le-a spus democrat-liberalilor că, dacă ar fi prezentat o moţiune la Convenţia PDL, aceasta s-ar fi numit "Leonida la Termopile" şi le-a explicat democrat-liberalilor că bătălia de la Termopile este "un simbol" şi că "fără sacrificiul celor 300 de spartani ai lui Leonida grecii nu ar fi câştigat".

Mircea Hava a mai spus că democrat-liberalii "trebuie să iasă din tranşee" şi să aibă "o politică teribilă de alianţe" să discute cu partidele de dreapta, pentru că altfel foarte mulţi din PDL vor pleca.

"Obligatoriu, trebuie să ieşim din tranşee. Cine vrea să rămână în tranşee poate să rămână în tranşee, însă în tranşee nu se face bătălie. În tranşee se rezistă şi se face de multe ori reumatism din cauza umidităţii. Trebuie să ieşim din tranşee şi să avem o politică teribilă de alianţe", i-a îndemnat Mircea Hava pe democrat-liberali.

El a arătat că PDL trebuie să discute cu orice partid care este de dreapta şi cu orice platformă de dreapta.

"Avem această sarcină. Dacă nu o vom face, foarte mulţi dintre cei care suntem aici vom pleca şi o să găsiţi zona în care putem să facem acest lucru. Dar am încredere în Vasile (Blaga - n.r.), în cei care vor fi aleşi şi acest lucru va fi făcut", a adăugat Mircea Hava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici