Henri Paul: Pentru mulţi români viaţa este grea, întrajutorarea e mai mult ca oricând indispensabilă

Ambasadorul Franţei la Bucureşti le-a propus, vineri, membrilor Secţiei Locale a Societăţii de Întrajutorare a Membrilor Legiunii de Onoare să se gândească la acţiuni în favoarea categoriilor vulnerabile, menţionând că pentru mulţi români viaţa este foarte grea, iar condiţiile de trai s-au degradat.

75 afișări
Imaginea articolului Henri Paul: Pentru mulţi români viaţa este grea, întrajutorarea e mai mult ca oricând indispensabilă

Henri Paul: Pentru mulţi români viaţa este grea, întrajutorarea e mai mult ca oricând indispensabilă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Astăzi, pentru mulţi români viaţa este foarte grea şi aş spune că pentru mulţi condiţiile de trai s-au degradat. În acest context, întrajutorarea este mai mult ca oricând indispensabilă, iar iniţiativele private sunt decisive pentru a permite societăţii să facă mai bine faţă", a spus ambasadorul Henri Paul, în discursul rostit la prima aniversare a Secţiei Locale a Societăţii de Întrajutoare a Membrilor Legiunii de Onoare.

Ambasadorul a spus că are în vedere acţiuni care vizează domeniul sănătăţii, "în care autorităţile publice de aici nu pot face faţă singure şi pentru care acţiuni specializate direcţionate spre categoriile de public cele mai fragile pot avea efect imediat în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă".

"Mă gândesc apoi la formarea tinerilor - formarea profesională, dar şi cea civică - pentru care ajutorul, la momentul potrivit, poate schimba cursul existenţei", a mai spus Henri Paul.

Ambasadorul a reamintit că Societatea Legiunii de Onoare are astfel de iniţiative de întrajutorare şi i-a îndemnat pe membrii Secţiei Locale să se gândească la modalităţi de sprijin şi de caritate.

El a spus că, în opinia sa, este de dorit ca Secţia Locală a Societăţii Membrilor Legiunii de Onoare din România să aibă iniţiative faţă de categoriile cele mai defavorizate. "Eu cred că în această ţară, care astăzi este o ţară care suferă, astfel de iniţiative sunt binevenite", a mai spus Henri Paul.

La eveniment au luat parte preşedintele Secţiei Locale, Ilie Năstase, care a venit însoţit de Brigitte Sfăt, vicepreşedintele Serge Rameau, secretarul general, fostul ambasador Ion Floroiu, fostul premier Victor Ciorbea, actorii Ion Lucian şi Radu Beligan, acesta din urmă însoţit de nepoata sa. De altfel, cei doi actori au fost nevoiţi să aştepte timp de câteva minute pe trotuar, în faţa ambasadei, nefiindu-le permis accesul în interior înainte de ora 18.00, când era programată începerea evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici