Hollande, la Măgurele: Franţa şi România, datorită cercetătorilor şi întreprinderilor care le însoţesc, pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume

Francois Hollande a declarat, aflat în vizită la Măgurele, alături de Klaus Iohannis, că laserul ce urmează a fi instalat înseamnă colaborare pentru cercetătorii români şi francezi pe o perioada lungă de timp, menţionând că Franţa şi România "pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume".

2343 afișări
Imaginea articolului Hollande, la Măgurele: Franţa şi România, datorită cercetătorilor şi întreprinderilor care le însoţesc, pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume

Hollande, la Măgurele: Franţa şi România, datorită cercetătorilor şi întreprinderilor care îi însoţesc, pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume

Şeful statului francez a vizitat, marţi, alături de preşedintele României, Laserul ELI-NP de la Măgurele, care face parte dintr-un program european de cercetare destinat dezvoltării celor mai puternice lasere din lume.

"Este un simbol. Franţa şi România, datorită cercetătorilor şi întreprinderilor care îi însoţesc, pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume. (...) Datorăm acest lucru dezvoltării şi încrederii reciproce. Laserul va însemna cooperare între cercetătorii noştri de-a lungul mai multor ani. Efortul de cercetare este indispensabil pentru o ţară. Naţiunile care vor face cele mai mari eforturi vor avea de câştigat peste tot în lume", a spus preşedintele francez, Francois Hollande.

De asemenea, oficialul a vorbit şi despre relaţiile economice dintre cele două state.

"În jur de o sută de filiale din domeniul aeronauticii din Franţa vor fi consolidate datorită investiţiei de la Ghimbav. E un lucru bun pentru Romania, care va produce elicoptere, dar şi pentru Franţa. Să luăm exemplul Dacia-Renault. Renault a putut să îşi îmbunătăţească marjele", a mai spus Hollande.

Klaus Iohannis a precizat că a convenit cu Francois Hollande dezvoltarea parteneriatului dintre Franţa şi România în mai multe domenii.

"Prezenţa noastră aici confirmă excelenta cooperare dintre România şi Franţa. Este, totodată, un foarte bun prilej pentru a genera noi oportunităţi în cercetarea ştiinţifică, agricultură, infrastructură, apărare şi securitate, telecomunicaţii şi IT. Am convenit astăzi, în discuţiile pe care le-am avut cu domnul Preşedinte Hollande, că parteneriatul dintre ţările noastre în aceste domenii poate fi şi mai eficient. Observ cu bucurie că anul 2015 a fost unul record în privinţa comerţului bilateral. Valoarea comerţului nostru depăşeşte 7 miliarde de euro, cu exporturi româneşti de 3,7 miliarde şi importuri în jur de 3,5 miliarde.În planul investiţiilor în România, Franţa este pe unul dintre locurile fruntaşe, cu investiţii directe de peste 7 miliarde de euro.Povestea de succes a parteneriatului dintre Renault şi Dacia este binecunoscută la nivel european, şi nu numai. Ea demonstrează, fără a fi singulară, că aici, în România, pot fi reunite toate verigile unei industrii competitive a automobilului", a declarat Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici