Hrebenciuc, la Congresul UDMR: Vreau să vă spun că şi viitorul arată bine

Vicepreşedintele PSD Viorel Hrebenciuc le-a spus, sâmbătă, participanţilor la Congresul UDMR, că viitorul lor "arată bine", după ce a enumerat câteva realizări pentru minoritatea maghiară.

30 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc, la Congresul UDMR: Vreau să vă spun că şi viitorul arată bine

Hrebenciuc, la Congresul UDMR: Vreau să vă spun că şi viitorul arată bine (Imagine: Mediafax Foto)

Hrebenciuc a trecut în revistă câteva din doleanţele comunităţii maghiare din anii anteriori, care acum "nu mai sunt o problemă".

El s-a referit la inscripţiile bilingve, la folosirea limbii maghiare în justiţie, în administraţie, la realizările guvernării minoritare din anii 2001 - 2004, guvernare sprijinită de UDMR la vremea respectivă, când "s-au luat o serie de decizii ce au dus probabil la pierderea unor voturi", dar care au fost luate "cu credinţa fermă că nu se poate trăi în linişte şi pace fără rezolvarea doleanţelor tuturor românilor, indiferent de etnie".

"Îmi pare rău că acum se vorbeşte foarte puţin, Dvs., UDMR în Parlament, reprezentanţii UDMR, aţi votat Constituţia din 2003 cu articolul 1, acest lucru spune foarte mult şi spune adevărul despre doalenţele minorităţii maghiare", a declarat liderul PSD.

Potrivit acestuia, "şi viitorul arată bine".

"Vreau să vă spun că şi viitorul arată bine, pentru că profesionalismul de care UDMR dă dovadă în Parlament noi de multe ori îl admirăm. Parlamentarii UDMR au o activitate excepţională, iar în comisiile Camerei Deputaţilor şi ale Senatului aveţi repreznetanţi care vă fac cinste", le-a spus Hrebenciuc participanţilor la Congresul UDMR.

Potrivit acestuia, "cine cunoaşte trecutul, va putea stăpâni viitorul", iar fără o relaţie corectă cu şefii UDMR din ultimii 20 de ani nu ar fi fost posibilă nici intrarea în NATO, nici în UE.

În finalul discursului, Viorel Hrebenciuc le-a urat succes reprezentanţilor UDMR.

Congresul UDMR se desfăşoară la Cluj - Napoca, la el fiind prezenţi sute de delegaţi ai uniunii, lideri ai PSD, PNL şi PDL, dar şi politicieni din străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici