Hrebenciuc: Nu mai sunt lider de grup, dar rămân negociator

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, marţi, că a renunţat să mai candideze pentru funcţia de lider al grupului social-democrat din Cameră, însă rămâne în continuare "negociator" pentru partid.

16 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Nu mai sunt lider de grup, dar rămân negociator

Hrebenciuc: Nu mai sunt lider de grup, dar rămân negociator (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Hrebenciuc a afirmat, după şedinţa grupului PSD din Camera Deputaţilor, în care Mircea Duşa a fost ales lider, că a decis să renunţe la această funcţie pentru că nu mai avea timp şi pentru Comisia de afaceri europene.

"Deţin în acelaşi timp funcţia de preşedinte al Comisiei de afaceri europene. Aţi văzut că în ultima perioadă absorbţia fondurilor europene a fost de doar 12%, România fiind un contribuitor net la UE. Comisia trebuie să îşi întărească rolul, are sarcini multe în perioada care urmează şi, efectiv, timpul nu mi-ar fi ajuns să fiu şi lider de grup şi şef de comisie", şi-a motivat el decizia.

Hrebenciuc a precizat că va rămâne vicelider al grupului PSD din Camera Deputaţilor şi va fi în continuare implicat în activitatea grupului.

Întrebat dacă prin renunţarea la funcţia pe care a deţinut-o zece ani PSD nu pierde un negociator politic, el a răspuns: "Nu, negociator rămân în continuare, nu pierde PSD aici".

Întrebat dacă decizia de a se retrage din funcţia de lider al deputaţilor PSD are legătură cu alegerea unui nou preşedinte al PSD şi cu o inevitabilă "schimbare de gardă", Hrebenciuc a spus că intenţiona încă din sesiunea trecută să renunţe la funcţie, doar o contracandidatură, cea a lui Ioan Munteanu, împingându-l să mai candideze o dată, pentru a nu crea impresia de "abdicare".

Mircea Duşa a fost ales, marţi, lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor, el fiind singurul candidat pentru acest post, care a fost deţinut până acum de Viorel Hrebenciuc. Duşa a fost ales lider al deputaţilor PSD, în şedinţa de marţi a grupului, cu votul unanim al colegilor săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici