Ialomiţianu: PNL crede că nu se impune o moţiune. Guvernul să modifice prin OUG Codul Fiscal

PNL consideră că nu este cazul să se depună o moţiune de cenzură, însă cere Guvernului să modifice Codul Fiscal prin OUG, a declarat vineri pentru MEDIAFAX deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu, afirmând că cei de la Finanţe ''au cam forţat legea'', dar că nici Codul fiscal nu e clar, cum spune PSD.

443 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: PNL crede că nu se impune o moţiune. Guvernul să modifice prin OUG Codul Fiscal

Ialomiţianu: PNL crede că nu se impune o moţiune. Guvernul să modifice prin OUG Codul Fiscal

''PNL consideră că nu este cazul să se depună o moţiune de cenzură, nici măcar o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe. PNL solicită actualului Guvern să clarifice această interpretare a Codului Fiscal pentru că impactul bugetar este nesemnificativ, iar pentru veterani reprezintă sume cosiderabile aceste impozite de plată'', a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu.

Gheorghe Ialomiţianu a spus că Ministerul Finanţelor ''a forţat legea''.

''Eu cred că totuşi s-a forţat legea şi s-a mers mai mult pe o impozitare proporţională. Cred că putea să se rezolve această problemă în momentul în care au elaborat normele. Soluţia ar fi să modifice Codul Fiscal. Să spună foarte clar. (…) Eu cred totuşi că cei de la Finanţe au cam forţat legea, dar nici ce spune PSD că este foarte clar (în Codul Fiscal-n.r.) că (veteranii-n.r.) sunt scutiţi (nu este corect-n.r.) Nu este foarte clar. Ştim foarte bine că pentru acele clădiri aflate în co-proprietate se instituie obligaţia plăţii impozitului din partea tuturor coproprietarilor'', a explicat Ialomiţianu.

Deputatul PNL a afirmat că ar fi bine ca Guvernul să modifice prin OUG Codul Fiscal.

''Ar fi bine ca Guvernul să modifice Codul Fiscal prin OUG. Nu sărăcesc autorităţile locale dacă (veteranii-n.r.) vor beneficia în totalitate de scutire. Foarte multe soţii ale veteranilor de război sunt în întreţinerea acestora şi tot veteranii de război plătesc impozitul'' , a adăugat Ialomiţianu.

Fostul ministru al Finanţelor a subliniat că PSD ar trebui să îşi asume şi ''neclarităţile'' Codului Fiscal făcut de Guvernul Ponta.

''Acest Cod Fiscal a fost făcut de Guvernul Ponta, care nu l-a făcut foarte clar. Acolo nu s-a depus niciun amendament, este formularea venită de la Guvernul Ponta, domnul Teodorovici care se laudă cu acest Cod Fiscal. Eu cred că trebuie să îşi asume şi neclarităţile. (…) La prima vedere am putea înţeleg că acele clădiri care se află în proprietatea veteranilor sunt scutite, dar şi cele care se află în coproprietate. Cei de la Finanţe au interpretat că cele care se află în coproprietate, soţ – soţie, ar trebui să beneficieze doar veteranul de 50% scutire de impozit pe clădirea, iar soţia acestuia să nu beneficieze (…)'', a conchis deputatul PNL.

Ialomiţianu a susţinut că Liviu Dragnea ameninţă Guvernul cu moţiunea de cenzură pentru a pune presiune pe Executiv să dea bani primarilor PSD.

''Domnul Dragnea se joacă cu moţiunile de cenzură. Dânsul este în campanie electorală, dar are o poziţie duplicitară. Anunţă moţiunea de cenzură şi după aia merge la Guvern şi mai ales la Ministerul Dezvoltării şi obţine bani pentru primarii PSD. Domnul Dragnea îţi găseşte un subiect pentru moţiune de cenzură pentru a pune presiune pe Guvern să dea bani primarilor PSD. Ceea ce nu este în regulă'', a accentuat Gheorghe Ialomiţianu.

Preşedintele PSD Liviu Dagnea a anunţat vineri la Vaslui că ia în calcul o eventuală moţiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloş, după "minciuna legată de scăparea în Codul Fiscal privind impozitele pe clădiri pentru veterani".

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi pentru agenţia MEDIAFAX că "acest guvern nu a venit cu modificări care să elimine drepturi, facilităţi fiscale sau să impună alte taxe şi impozite veteranilor''. ''Am fost surprins să constat că suntem ameninţaţi cu moţiunea de cenzură pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gândit, redactat şi votat chiar de partidul care lansează aceste ameninţări. Hotărârea de guvern dată de noi în primăvară venea cu unele clarificări, dar nu avea cum să modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experienţa dumnealui în administraţie, domnul Dragnea ar trebui să ştie aceste lucruri'', a subliniat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici