Ilie Sârbu: Cine crede că Băsescu nu a încercat să-mi fabrice vreun dosar este fie neinformat, fie naiv

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că nu doreşte să răspundă preşedintelui Traian Băsescu, care l-a acuzat că e ”marele păpuşar de la ADS”, adăugând că cine poate crede că Băsescu, în toţi aceşti ani, nu a încercat să-i ”fabrice” vreun dosar este ”fie neinformat, fie naiv”.

559 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Cine crede că Băsescu nu a încercat să-mi fabrice vreun dosar este fie neinformat, fie naiv

Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Ilie Sârbu susţine, într-un comunicat de presă, că ”disperarea şi teama” l-au determinat pe şeful statului să lanseze noi scandaluri pe scena politică.

”De fapt, din asta a trăit vreme de un deceniu, intoxicând spaţiul public. La Traian Băsescu mă refer, un personaj care e măcinat de o frică teribilă, explicabilă uşor având în vedere faptul că familia sa face obiectul unor anchete judiciare de proporţii”, declară Ilie Sârbu, ca reacţie la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, privind implicarea sa în Administraţia Domeniile Statului.

Liderul senatorilor PSD menţionează că ”fratele preşedintelui se află în arest de câteva săptămâni iar afacerile uneia dintre fiicele sale se află în atenţia Poliţiei şi Parchetului, iar ginerele şi cuscrul său sunt anchetaţi de asemenea”.

”Acesta este tabloul familiei prezidenţiale după zece ani de mandat Băsescu. Ca să nu mai vorbim de oamenii pe care i-a gestionat şi promovat pe timpul guvernărilor PDL, unii dintre ei fiind în puşcărie, alţii în anchete ale Parchetului şi DNA. Şi, în ciuda acestor evidenţe, Traian Băsescu a ieşit din nou la rampă aruncând cu noroi în premierul Victor Ponta, în speranţa că diversiunea sa va reuşi, iar românii îşi vor abate atenţia de la grupul infracţional pe care l-a creat şi patronat în toţi aceşti ani, mizând pe jocuri murdare, pe intimidări şi pe o interminabilă cacealma”, se arată în comunicatul de presă al senatorului PSD.

Ilie Sârbu afirmă: ”După ce ne-a făcut de râsul Europei cu fratele său, un apropiat al unuia dintre cele mai violente clanuri infracţionale din sudul ţării, acum Băsescu aruncă fumigene prin presă, încercând să lege inclusiv numele meu de problemele care au existat la Agenţia Domeniilor Statului. Nu îi răspund lui Traian Băsescu pentru că el oricum nu mai reprezintă nimic în România, ci pentru corecta informare a opiniei publice precizez că, în toţi aceşti ani, nu am avut nici măcar calitatea de martor în vreun proces”.

Potrivit senatorului PSD, ”dacă au existat erori, greşeli sau poate infracţiuni în unele din instituţiile pe care le-a avut în subordine ca ministru, cei vinovaţi au răspuns sau probabil vor răspunde în faţa justiţiei”.

”Cine poate crede că Băsescu, în toţi aceşti ani, nu a încercat să-mi fabrice vreun dosar este fie neinformat, fie naiv. În ciuda eforturilor sale, nu a reuşit acest lucru”, precizează Ilie Sârbu.

Senatorul PSD mai susţine că ”nu Traian Băsescu este cel în măsură să vorbească despre neregulile din instituţiile statului”.

”Acest trist personaj este disperat acum pentru că va trebui să dea explicaţii multe după încheierea mandatului său, din care nu au mai rămas decât foarte puţine săptămâni. De fapt, acesta este motivul disperării sale fără margini. Afacerea Flota, casa din Mihăileanu, combinaţiile cu terenurile de la Nana dar, mai ales, apropierea dintre familia sa şi un clan infracţional specializat în comiterea de infracţiuni cu violenţă sunt lucruri despre care preşedintele va fi întrebat cât de curând”, arată Sârbu.

”Nu aveam oricum aşteptări de la el, însă nu pot să nu constat că toata mizeria şi ura pe care le-a răspândit, sistematic, în societatea noastră se întorc, ca un blestem de care nu poate scăpa, împotriva lui şi a familiei sale”, se mai precizează în finalul comunicatului lui Ilie Sârbu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că are informaţii din presă că "marele păpuşar la Administraţia Domeniilor Statului este Ilie Sârbu, tata-socru", el adăugând că acesta ar fi "unul din oamenii foarte influenţi la ADS".

Băsescu a spus, într-o emisiune difuzată de B1 TV, că a acuzat în trecut două contracte, şi anume EADS şi Bechtel.

"Nu întâmplător, domnul Şova s-a făcut că a dispărut originalul contractului cu Bechtel. Eu zic că trebuie recuperat şi investigat, cum a ajuns România să semneze fără licitaţie, fără o imagine clară asupra costurilor, un asemenea contract, fie că vorbim de EADS, fie că vorbim de Bechtel, fie că vorbim de ceea ce se întâmplă la Administraţia Domeniilor Statului", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a precizat că Administraţia Domeniilor Statului este "o altă zonă" pe care, în opinia sa, instituţiile statului ar trebui să o investigheze. El a adăugat: "Sigur, împreună şi cu ceea ce a făcut fratele meu. Nu vreau să se creeze imaginea că aş vorbi de altele, fără să mă gândesc ce este în apropierea mea".

Preşedintele a comentat faptul că premierul doreşte să trimită Corpul de Control la Administraţia Domeniile Statului.

"Trebuie să îl aibă în vedere şi pe socrul lui, când face la ADS, pentru că nu întâmplător a fost dus ADS-ul în subordinea directă a primului-ministru. Marele păpuşar la ADS este domnul Ilie Sârbu, tata-socru", a susţinut Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că ştie aceste lucruri "dintr-o sursă credibilă".

"Eu afirm că tata-socru este unul din oamenii foarte influenţi la ADS şi că, nu întâmplător, ADS-ul a fost trecut în subordinea directă a primului-ministru. Eu vă spun că am eu informaţii, şi nu vă spun dacă e la nivel oficial sau neoficial", a repetat Traian Băsescu.

Şeful statului a continuat: "La fel cum vă pot spune că la Eximbank s-a făcut un trafic de influenţă uriaş cu privire la numirile care s-au făcut acolo şi va trebui să vedem evoluţia Eximasigurărilor şi a Eximbank, ca urmare a acestor numiri".

Preşedintele a arătat că are "informaţii de presă".

"Am informaţii din presă şi aici, şeful Cancelariei primului-ministru este unul din marii sforari ai numirilor. Domnul Viorică. Dar nu numai la Eximbank. La toate, premierul îşi face treaba, prin acest şef de Cabinet", a declarat Traian Băsescu.

El a mai ţinut să menţioneze că informaţiile sale legate de ADS, de EADS, Eximbank, sunt din presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici