Ilie Sârbu: În principiu, am acceptat să preiau funcţia de preşedinte al Senatului

Senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat, luni, că a acceptat, în principiu, în urma unei discuţii cu liderii social-democraţi, să preia preşedinţia Senatuilui după ce Nicolae Văcăroiu va fi nominalizat în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

17 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: În principiu, am acceptat să preiau funcţia de preşedinte al Senatului

Ilie Sârbu: În principiu, am acceptat să preiau funcţia de preşedinte al Senatului (Imagine: Mediafax Foto)

"După Biroul Permanent (al PSD – n.r.) a avut loc o discuţie de principiu. Nu a fost un vot, nu a plecat domnul Văcăroiu încă, nu s-a promulgat legea. Sunt o mulţime de etape care trebuie parcurse. Cred că este prematur să discutăm acum despre asta", a declarat Ilie Sârbu.

El a susţinut că nu ştie de existenţa în conducerea PSD a altor propuneri pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

"Întotdeauna la Biroul Permanent se discută persoanele care vor fi nominalizate pe anumite funcţii. Cred că, până astăzi, nu a fost cazul. Eu, ca membru al Biroului Permanent, particip tot timpul la şedinţe, dar nu am auzit (altă propunere – n.r.). La discuţia la care am participat, doar eu am fost întrebat. Altcineva nu a fost nici întrebat, nici prezent. Am spus că, dacă e cazul, accept. În principiu am acceptat. Sigur că pot să mai apară şi alţi colegi", a mai spus Ilie Sârbu.

El a menţionat că la discuţie au participat mai mulţi lideri social-democraţi, printre care preşedintele partidului, Mircea Geoană, secretarul general, Titus Corlăţean, şi preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase.

Conducerea PSD se va reuni pentru a decide cine va fi succesorul lui Nicolae Văcăroiu la conducerea Senatului, după ce preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea Curţii de Conturi, iar Văcăroiu decide să devină preşedinte al acestei instituţii, a declarat, luni, liderul PSD, după şedinţa BPN.

Liderul PSD a arătat că, în absenţa promulgării legii de către Traian Băsescu, PSD nu are un temei legal pentru a discuta despre un eventual succesor al lui Văcăroiu.

Surse din partid au precizat, pentru MEDIAFAX, că subiectul succesorului lui Văcăroiu la preşedinţia Senatului ar fi fost atins tangenţial, în condiţiile în care Doru Ioan Tărăcilă, opţiunea iniţială, a fost implicat, alături de deputatul Eugen Nicolicea, în semnarea hotărârii de majorare a pensiilor parlamentarilor.

În acest context, întrebat, Ilie Sârbu ar fi arătat că este de acord, în principiu, să îi succeadă lui Văcăroiu, potrivit surselor respective. Aceleaşi surse au arătat că discuţia privind succesorul lui Văcăroiu nu a rămas definitivă.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, joi, că, în eventualitatea în care s-ar vacanta funcţia sa, prin plecarea la Curtea de Conturi, PSD va propune, conform Regulamentului, un candidat la şefia Senatului, care ar putea fi Mircea Geoană, Doru Ioan Tărăcilă sau Şerban Nicolae.

Văcăroiu a arătat, însă, că nu a luat încă decizia de a merge la Curtea de Conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici