Ilie Sârbu: Marian Sârbu a decis să plece din PSD din cauza eşecurilor avute în partid

Preşedintele PSD Timiş, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Marian Sârbu a avut parte de mai multe "eşecuri" în ultima perioadă, în cadrul PSD, astfel că a luat decizia să îşi dea demisia şi să se alăture "prietenului mai vechi", Gabriel Oprea.

46 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Marian Sârbu a decis să plece din PSD din cauza eşecurilor avute în partid

Ilie Sârbu: Marian Sârbu a decis să plece din PSD din cauza eşecurilor avute în partid (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că decizia a luat-o de mult timp. A luat decizia când partidul nu a fost de acord ca el să meargă în Guvern. Al doilea eşec este cel de la Camera Deputaţilor, unde a pierdut din nou, iar al treilea eşec este cel din Congresul PSD. E pus în faţa unei decizii care nu are cale de întors şi sunt lucruri care nu mai ţin de partid, de politica partidului", a spus Ilie Sârbu.

Potrivit sursei citate, existau aşteptări în partid ca Marian Sârbu să plece şi să se alăture grupului independenţilor, mai ales că între el şi Gabriel Oprea este o relaţie de prietenie mai veche.

"E o relaţie veche între el şi Gabi Oprea, este prietenul lui mai vechi. Şi la partid se discuta de mult timp despre cine va pleca alături de Gabi Oprea. Eu personal am avut o relaţie bună cu Marian Sârbu şi cred că de acum va fi greu să revină la partid", a precizat Sârbu.

Liderul PSD Timiş a adăugat că o posibilă întoarcere în formaţiunea politică va fi respinsă, în primul rând, de membrii de partid din ţară.

"E vorba de oamenii din ţară care nu pot avea o reacţie pozitivă. Acum când partidul e la greu, după eşecul prezidenţialelor, când trebuie să devină principala putere de opoziţie, partidul mai e zdruncinat şi de demisii. Cei care şi-au pus nădejdea în noi, masa mare a partidului, cea care ne-a dat tot creditul, tot sprijinul, cea care s-a bazat pe un proiect propus de noi, toţi aceşti oameni acum se văd abandonaţi, ei au crezut într-un proiect şi acum se trezesc singuri", a declarat Ilie Sârbu.

Sârbu a afirmat că este posibil să mai urmeze şi alte demisii în PSD, în cazul în care relaţiile de prietenie vechi vor mai trage după sine şi alţi membri de partid către grupul independenţilor.

Fostul vicepreşedinte al PSD Marian Sârbu a anunţat, vineri, după întâlnirea cu Victor Ponta, că este "nevoit" să părăsească partidul şi că probabil se va alătura grupului independenţilor din Parlament, coordonat de Gabriel Oprea.

Sârbu a spus că principala sa nemulţumire este legată de situaţia "destul de suspicioasă" din partid, menţionând că nu poate avea eficienţă în domeniul social, pe care îl coordonează de 16 ani în PSD, în condiţiile în care unii dintre colegi îi cer să fie împotriva propriilor convingeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici