Ilie Sârbu: Radu Vasile a fost un om în adevăratul sens al cuvântului, un profesionist desăvârşit

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, afirmă că fostul premier Radu Vasile, care a încetat din viaţă marţi noaptea, a fost un om în adevăratul sens al cuvântului, un profesionist desăvârşit şi o mare personalitate politică.

190 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Radu Vasile a fost un om în adevăratul sens al cuvântului, un profesionist desăvârşit

Ilie Sârbu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"Cuvintele sunt de prisos pentru a exprima tristeţea ce ne cuprinde la dispariţia fulgerătoare a celui care a fost profesor Radu Vasile, istoric, doctor în ştiinţe, cercetător ştiinţific şi premier al României. A fost un om în adevăratul sens al cuvântului, un profesionist desăvârşit şi mare personalitate politică", arată Ilie Sârbu într-un mesaj de condoleanţe.

"În numele meu, personal, şi al colegilor senatori din Grupul Parlamentar PSD din Senat, transmitem sincere condoleanţe şi gânduri de compasiune familiei sale în aceste momente grele pricinuite de trecerea la cele veşnice a celui ce a fost prim-ministru Radu Vasile. Fie ca bunul Dumnezeu să îi dea odihnă veşnică!", se mai arată în mesajul lui Ilie Sârbu.

Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri.

Fostul premier ţărănist Radu Vasile suferea de cancer la colon, iar în urmă cu trei ani fusese operat, el tratându-se atat în ţară, cât şi în Isreal.

Radu Vasile a fost prim-ministru în perioada aprilie 1998 şi decembrie 1999, propus de PNŢCD. Radu Vasile a fost senator PD de Argeş în legislatura 2000-2004, iar în 2 februarie 2004 a fost ales vicepreşedinte al Senatului, la propunerea PD, înlocuindu-l pe senatorul Ion Vela.

Cariera sa politică a fost legată de PNŢCD, formaţiune în care a fost secretar general şi membru al Biroului de Conducere.

De asemenea, Radu Vasile a fost profesor la ASE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici