Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto, care iese din eter

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, a declarat, sâmbătă, că el nu a avut la biroul prezidenţial de la Palatul Cotroceni un "telefon cu nu ştiu câte butoane, în care al treilea să fie Mefisto care iese din eter", iar afirmaţia lui Traian Băsescu pe această temă i se pare " o glumă nesărată".

794 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto, care iese din eter

Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto, care iese din eter (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

"Mi se pare o glumă nesărată. N-am avut un asemenea telefon cu nu ştiu câte butoane, cum spunea el, în care al treilea să fie Mefisto care iese din eter. Trebuie să funcţioneze instituţiile statului într-un cadru firesc şi deschis, nu prin butoane secrete. Ideea în sine a unor butoane secrete este năstruşnică. Este stilul domnului Băsescu, nu are nimic de-a face cu o abordare serioasă de către un om de stat a problemelor ţării", a spus Iliescu.

De asemenea, el a arătat că nu crede în cele şase soluţii de recredibilizare externă a României pe care Băsescu vroia să le recomande preşedintelui interimar Crin Antonescu, premierului Victor Ponta şi preşedinţilor celor două Camere.

"Hai să fim serioşi. A fost opt ani de zile la putere, deci soluţiile pe care le avea putea să le promoveze. Acum s-a găsit să le descopere", a comentat Iliescu.

Potrivit acestuia, Băsescu nu are "autoritatea morală să vorbească de credibilitate internaţională".

"Eu cred că nu domnul Băsescu are autoritatea morală să vorbească de credibilitate internaţională. L-am văzut foarte bine cum se prezenta la întrunirile internaţionale, cât era el de acceptat şi ascultat", a spus Iliescu.

El a mai arătat că tensiunile politice actuale afectează şi relaţiile externe ale României, însă după depăşirea acestui moment încordat şi apoi după alegerile din toamnă se va reveni la o "fază normală".

"Deci, într-adevăr este o problemă care ţine de stabilitate internă şi de un climat favorabil în primul rând în plan intern, dar şi pentru relaţiile cu lumea (...) Trebuie să trecem peste acest moment de încordare şi inclusiv alegerile din toamnă sunt importante. Cred că după alegeri o să intrăm într-o fază normală, aşezată, când ne ocupăm cum trebuie de treburi", a mai afirmat Iliescu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, la recepţia de Ziua Naţională a Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici