Iliescu: Curcubeul de la Bucureşti a marcat intrarea în NATO şi a rămas în memoria lui Bush

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, la ceremonia de aniversare a zece ani de la invitarea României pentru a adera la NATO, că acest eveniment a fost marcat de "curcubeul de la Bucureşti", care a rămas şi în memoria preşedintelui SUA, George W. Bush.

507 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Curcubeul de la Bucureşti a marcat intrarea în NATO şi a rămas în memoria lui Bush

Iliescu: Curcubeul de la Bucureşti a marcat intrarea în NATO şi a rămas în memoria lui Bush (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Iliescu a rememorat, miercuri, momentul solemn al semnării aderării României la NATO, la ceremonia de aniversare a zece ani de la invitarea României pentru a adera la NATO, desfăşurată al Palatul Cotroceni.

"Apoi, la momentul solemn, preşedintele Bush de la Praga a venit la Bucureşti la mitingul care a consemnat intrarea noastră în NATO. Reuniunea de la Praga a fost în sine un moment politic cu o semnificaţie deosebită. Atunci am participat cu o delegaţie, cu Năstase premierul, cu Geoană, Ioan Mircea Paşcu, deci reprezentanţii Guvernului şi am semnat aderarea noastră la NATO", a spus Iliescu.

El a readus în memoria participanţilor şi mitingul de la Bucureşti, rămas în amintire prin apariţia curcubeului. Potrivit lui Iliescu, curcubeul a rămas în memoria fostului preşedinte american George W. Bush, care a pus la casa Albă o fotografie cu "curcubeul de la Bucureşti".

"A fost momentul Praga - solemn - şi apoi ne-am deplasat la Bucureşti, la mitingul la care a participat preşedintele Bush şi pentru el a rămas în memorie apariţia curcubeului. A fost o zi ploioasă în timpul mitingului nostru de consemnare a acelui moment şi a apărut curcubeul. Când m-am dus în vizită la Casa Albă, era fotografia pe culoarele Casei Albe cu curcubeul de la Bucureşti. Aşa a şi rămas în memoria participanţilor de atunci şi a preşedintelui Bush - curcubeul de la Bucureşti, care a marcat intraraea noastră în NATO", a spus Iliescu.

El a arătat că acel curcubeu le-a călăuzit gândurile participanţilor la miting în ceea ce priveşte consolidarea NATO şi şi-a exprimat speranţa că le va călăuzi şi în continuare.

"Cred că acest curcubeu ne-a călăuzit cumva gândurile şi să ni le călăuzească şi în viitor pentru a consolida această alianţă care a fost benefică şi va fi benefică ţării noastre", a conchis fostul şef de stat.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici