Iliescu: Declaraţiile lui Băsescu despre lovitura de stat vădesc infantilism intelectual

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a apreciat, joi, că, prin declaraţiile privind pregătirea unei lovituri de stat, şeful statului, Traian Băsescu, dă dovadă de "infantilism intelectual şi iresponsabilitate".

24 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Declaraţiile lui Băsescu despre lovitura de stat vădesc infantilism intelectual

Iliescu: Declaraţiile lui Băsescu despre lovitura de stat vădesc infantilism intelectual (Imagine: Mediafax Foto)

"Cum îşi poate permite Traian Băsescu să spună că criteriul lui de decizie în numirea premierului va fi sentimentul şi resentimentul personal? Preşedintele trebuie să desemneze premierul în funcţie de rezultatul votului", a spus Iliescu.

"Însă a vorbi despre pregătirea unei lovituri de stat vădeşte un anumit infantilism intelectual şi iresponsabilitate. Declaraţiile preşedintelui României sunt cu atât mai grave în actualul context financiar internaţional.Ce să creadă despre această ţară investitorii străini?" a adăugat fostul şef de stat.

Ion Iliescu s-a aflat, joi, în judeţul Vâlcea, pentru a susţine candidaţii social-democraţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1 TV, că obiectivul său este ca, după alegeri, să propună Parlamentului un premier în care să aibă încredere şi care să fie capabil să negocieze împreună cu partidele o majoritate, arătând că nu are încredere în Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu.

Şeful statului a mai spus că Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu, Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu pregătesc o nouă "lovitură de stat" după alegeri, referindu-se la o eventuală nouă suspendare din funcţie a preşedintelui, dacă acesta nu va desemna, după alegeri, premierul stabilit de ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici