Iliescu: Discuţia despre nume în ce priveşte şefia PSD mă lasă rece

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că limitarea discuţiei privind şefia PSD la persoane este o "diversiune" şi că dezbaterea despre cine să fie şef - Popescu, Ionescu sau Dumitrescu - este "vax", fiind o chestiune care îl "lasă rece".

16 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Discuţia despre nume în ce priveşte şefia PSD mă lasă rece

Iliescu: Discuţia despre nume în ce priveşte şefia PSD mă lasă rece (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Mie nu-mi place pasiunea asta a discuţiei asupra persoanelor. Nu suntem la acea fază acum. Acum suntem în faza unor abordări mult mai de fond, a unor analize serioase a ultimilor cinci ani, concluzii din alegeri, ce urmează, cum anume să aşezăm partidul, strategiile sale, situarea ideologică explicită, ca partid de stânga, social-democrat, alternativă la guvernarea actuală. În final o să rezulte şi echipa necesară capabilă să ducă aceste porbleme mai departe", a spus Iliescu, referindu-se la eventualele candidaturi la şefia PSD.

El a arătat că nu este interesat de persoane la acest moment.

"Acuma totul se învârte în jurul lui Popescu, Ionescu, Dumitrescu, care să fie şef. Asta e vax, asta este o chestiune absolut secundară. E important că un lider de partid, o echipă de lideri - este un lucru important, dar trebuie să fie rezultanta unei dezbateri de fond, de aşezare a partidului pe programe solide", a spus preşedintele de onoare al PSD.

El a precizat că fiecare Congres a adus mereu înnoiri, fiind un proces continuu de transmitere de ştafetă.

"Nu dai cu piciorul la cei dinainte, foloseşti experienţa celor dinainte, atragi oameni, ai un proces permanent de înnoire, e o chestie firească. Mie mi se pare o diversiune care nu slujeşte nimănui concentrarea discuţiei, limitarea ei pe persoane. Va fi Ionescu, Popescu sau Dumitrescu. Mă lasă rece chestia asta", a adăugat Iliescu.

El a mai spus că problema reintroducerii funcţiei de preşedinte executiv, în favoarea căreia s-a pronunţat Adrian Năstase, este una care trebuie tratată serios, nu "pe picior" sau cu superficialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici