Iliescu: E dreptul lui Băsescu să-i retragă decoraţia lui Voicu, probabil are acoperire legală

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu are dreptul să retragă decoraţia pe care el i-a conferit-o, în 2002, lui Cătălin Voicu, arătând că, probabil, actualul şef al statului are acoperirea legală pentru a întreprinde acest gest.

258 afișări
Imaginea articolului Iliescu: E dreptul lui Băsescu să-i retragă decoraţia lui Voicu, probabil are acoperire legală

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu comentez. E dreptul preşedintelui să acorde sau să retragă", a spus Iliescu.

Întrebat dacă aceasta este procedura normală în cazul lui Voicu, acesta fiind condamnat, Iliescu a răspuns: "Probabil. Dacă a făcut-o, probabil că are şi acoperire legală, nu ştiu".

Întrebat, pe de altă parte, dacă ar fi procedat similar în situaţia în care ar fi deţinut acum funcţia supremă în stat, Iliescu a răspuns: "Depinde, depinde. E o raţiune: un om condamnat, să-i retragem decoraţia. Dar, mă rog, m-aş consulta cu jurişti să văd temeiul legal".

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, un decret prin care este retras Ordinul «Virtutea Militară» - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordat în 2002 lui CăCătălin Voicu

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 9 mai a.c., decretul prin care se retrage Ordinul «Virtutea Militară» - în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, acordat prin Decretul nr. 981 din 29 noiembrie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 911 din 14 decembrie 2002, domnului Cătălin Voicu, având în vedere Decizia Penală nr. 86 din 22 aprilie 2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României", se arată întrun comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În 22 aprilie, fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici