Iliescu, întrebat despre Congresul extraordinar: "Mai lăsaţi-mă! "

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a refuzat, luni, să răspundă întrebărilor ziariştilor referitoare la decizia BPN al PSD de luni, de a convoca un Congres extraordinar în 27 septembrie, el spunând: "Mai lăsaţi-mă cu congresul!".

17 afișări
Imaginea articolului Iliescu, întrebat despre Congresul extraordinar: "Mai lăsaţi-mă! "

Iliescu, întrebat despre Congresul extraordinar: "Mai lăsaţi-mă!" (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că în timpul discuţiilor din BPN referitoare la oportunitatea convocării unui Congres extraordinar în care să fie nominalizat candidatul partidului la funcţia de premier, Iliescu a fost singurul care a formulat obiecţii.

Potrivit surselor citate, Iliescu ar fi spus că nu este necesară convocarea unui Congres extraordinar, nominalizarea candidatului PSD la funcţia de premier putându-se face după alegerile parlamentare, aşa cum prevede, de altfel, şi Statutul partidului.

Ion Iliescu a mai susţinut ca, în cazul în care se decide ca propunerea pentru funcţia de premier să se facă în cadru oficial înaintea alegerilor parlamentare, să nu se facă într-un congres, ci a unei "adunări" care să aibă altă titulatură decât cea de congres.

Opoziţia lui Iliescu la ideea convocării unui congres extraordinar nu a fost sprijinită de niciunul dintre liderii partidului, au mai arătat sursele citate.

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, luni, cu unamitate de voturi, convocarea Congresului extraordinar în data de 27 septembrie, pentru nominalizarea candidatulului la funcţia de prim-ministru, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului, Cristian Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici