Iliescu: Mă voi gândi dacă trebuie să mai rămână în Statut funcţia de preşedinte de onoare

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Consiliul Naţional, că se va gândi dacă mai este necesar ca această funcţie să fie prevăzută în Statutul partidului.

25 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Mă voi gândi dacă trebuie să mai rămână în Statut funcţia de preşedinte de onoare

Iliescu: Mă voi gândi dacă trebuie să mai rămână în Statut funcţia de preşedinte de onoare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Iliescu a spus că nu îl interesează să candideze la nicio funcţie în partid, adăugând că "la vârsta" sa preferă să se concentreze asupra unor "reflecţii", pe care să le "pună în scris", pentru a servi la îmbogăţirea experienţei politice a colegilor săi mai tineri.

"La vârsta mea, aş prefera să am mai mult timp pentru a mă concentra asupra unor reflecţii, care să rămână în scris pentru cei ce se apleacă spre abordarea unor probleme actuale ale societăţii româneşti (...) Totul e să alegem oamenii cei mai potriviţi (...). Nu mă interesează personal să candidez la nicio funcţie", a menţionat el.

Referindu-se la structura de conducere a PSD, Iliescu s-a întrebat "la ce ne trebuie această armată de vicepreşedinţi?".

Iliescu a făcut referire totodată la unele critici pe care unii lideri sau foşti lideri ai PSD le-au formulat la adresa lui.

"Am primit o scrisoare de la o admiratoare, de la o pensionară care mă tot urmăreşte din 1990 şi care este afectată de atacurile la care sunt supus şi mai ales că apar din interior aceste aprecieri nemeritate", a spus el.

Iliescu a continuat, afirmând că se gândeşte chiar la faptul dacă mai este nevoie să se menţină în Statutul PSD funcţia de preşedinte de onoare.

"Pe mine nu mă interesează funcţii, onoruri, nu am nevoie de aşa ceva. Eu am o anumită conduită, cine mă respectă mă respectă pentru ce reprezint eu, nu pentru funcţii", a mai afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici