Iliescu: Mărieş n-a avut nicio legătură cu Revoluţia, n-are drept moral să vorbească

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, pentru cotidianul "Gândul", că Teodor Mărieş "nu înseamnă nimic, n-a avut nicio legătură cu Revoluţia şi nu are nicun drept moral să vorbească despre aceasta".

65 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Mărieş n-a avut nicio legătură cu Revoluţia, n-are drept moral să vorbească

Iliescu: Mărieş n-a avut nicio legătură cu Revoluţia, n-are drept moral să vorbească (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nimeni nu-i recunoaşte lui Mărieş calitatea de revoluţionar. Mai trist este că sunt oameni care îl iau în seamă şi, încurajat, îşi permite, cu obrăznicie, să-i atace pe oamenii care atunci au ieşit în stradă", a spus Iliescu pentru Gândul.

Fostul preşedinte s-a întrebat totodată în ce calitate a fost acesta invitat la Parlament.

"Văd că este invitat la comisii parlamentare. În ce calitate? Păi nu îi este lui ruşine? El nici măcar nu are certificat de revoluţionar. S-a instalat în fruntea unei asociaţii create de cei care au fost pe baricade. El nu a fost la baricadă. Un fitecine, care are tupeul să-şi dea cu părerea", a mai declarat el pentru "Gândul".

"Omul acesta n-a trecut pe la Revoluţie, nu ştie despre ce e vorba, dar a fost la devastarea unor clădiri în 18 februarie. Un om folosit la astfel de manevre. O bătaie de joc la adresa instituţiilor statului şi la adresa societăţii noastre" a conchis Ion Iliescu.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a depus o cerere, joi, la Secretariatul de Stat pe Problemele Revoluţionarilor, pentru retragerea certificatelor de revoluţionar deţinute de Ion Iliescu şi de alţi cinci generali, întrucât aceştia ar fi făcut "acte împotriva Revoluţiei".

Mărieş a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a depus o cerere pentru retragerea certificatelor de revoluţionar deţinute de Ion Iliescu, precum şi de alţi cinci generali, printre care şi Dumitru Iliescu.

Cererea a fost întemeiată pe un document, un jurnal de luptă al armatei, aflat în dosarul Revoluţiei, din care ar reieşi că aceştia au "făcut acte împotriva Revoluţiei".

Pe de altă parte, Teodor Mărieş i-a cerut deja în instanţă fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, daune de un milion de ruble ruseşti pentru "declaraţii insultătoare cu conţinut calomnios" şi condamnarea la "dezdăunare".

Procesul va începe la 14 mai la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici