Iliescu: O combinaţie cu PDL înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Băsescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, arată, într-o postare pe blogul personal, că susţine în primul rând o discuţie cu PNL-ul şi o combinaţie posibilă, pentru că altminteri, o combinaţie cu PD-L înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Traian Băsescu.

9 afișări
Imaginea articolului Iliescu: O combinaţie cu PDL înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Băsescu

Iliescu: O combinaţie cu PDL înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Ion Iliescu menţionează, pe blog, că a prezidat, miercuri, şedinţa Grupului senatorial PSD, încă în funcţie şi că a participat la şedinţa Biroului PSD, organizată la Palatul Parlamentului.

Referitor la politica de alianţe post-electorale, Iliescu arată că "doreşte ca social-democraţii să intre la guvernare cu PNL, sau să rămână în opoziţie"."Eu susţin, în primul rând, o discuţie cu PNL-ul şi o combinaţie posibilă, pentru că altminteri, o combinaţie cu PDL înseamnă subordonarea partidelor voinţei lui Băsescu", spune Iliescu.

El mai afirmă că "votanţii PSD au oferit încredere formaţiunilor care au avut o poziţie critică faţă de comportamentul preşedintelui Băsescu", şi a adăugat că "liderii social-democraţi urmează să poarte discuţii exploratorii şi cu PNL şi cu PDL".

"Vor fi două partide la guvernare… Cum va fi, o să vedem! S-a decis, şi aşa e bine, ca în stadiul actual să se poarte discutii exploratorii şi cu unii, şi cu alţii. Şi se va trage concluzia privind formula pe care se va merge, inclusiv posibilitatea de a rămâne în opoziţie, dacă ei se înţeleg. Când Boc a zis că în alegeri a învins dreapta, asta era o ofertă directă pentru refacerea coaliţiei de dreapta, PNL cu PDL. Şi, atunci, evident că PSD ar rămâne în opoziţie. O asemenea variantă e pe deplin posibilă. Negocierile sunt negocieri, care pot duce la concluzii diferite", a arătat preşedintele de onoare al PSD.

Iliescu mai menţionează că "şi negocierea preşedinţiei celor două Camere intră în această ecuaţie".

Citeşte şi:

Iliescu: Nu cred că Băsescu va numi un premier de la PSD

O înţelegere PSD-PNL, abandonată pentru că liberalii nu au manifestat deschidere spre negocieri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici