Iliescu: Revizuirea Constituţiei şi reforma statului, o diversiune a lui Băsescu

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a afirmat, joi, la Conferinţa Naţională a Pensionarilor PSD, că temele legate de revizuirea Constituţiei, reforma statului, schimbarea preşedintelui Senatului, reluarea problematicii Revoluţiei constituie "diversiuni" pentru acoperirea realităţilor sociale.

41 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Revizuirea Constituţiei şi reforma statului, o diversiune a lui Băsescu

Iliescu: Revizuirea Constituţiei şi reforma statului, o diversiune a lui Băsescu (Imagine: Alex Drifter/Mediafax Foto)

Iliescu a vorbit despre "diversiunile la care asistăm în ultima vreme", gândite pentru "a sustrage atenţia" oamenilor de la necazurile zilnice.

"Sunt cetăţeni care se zbat că nu au cum se descurca, nu le ajung banii pentru hrană, pentru medicamente, iar ei inventează de fiecare dată tot felul de teme care să sustragă atenţia de la problematica de care oamenii sunt preocupaţi în mod nemijlocit", a spus Iliescu.

El s-a referit la revizuirea Constituţiei, la încercarea de a-l revoca pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului şi la reluarea problematicii Revoluţiei din Decembrie 1989, afirmând că toate acestea sunt "diversiuni".

"În primul rând, este acest atac la democraţie, această diversiune în legătură cu modernizarea statului, modificarea Constituţiei. Păi, statele democratice se joacă cu Constituţia la fiecare schimbare de preşedinte, la fiecare schimbare de mandat parlamentar?", a spus Iliescu.

El a amintit că SUA şi Anglia nu au constituţii în înţelesul propriu şi nu resimt nevoia să schimbe textele şi amendamentele fundamentale la alegerea fiecărui preşedinte american sau premier britanic.

"Aceasta este o diversiune a lui Băsescu, care a făcut din ideea de reformă a statului o chestie demagogică, iar noi am căzut în cursa lui cu referendumul, care acum cică devine obligatoriu", a continuat Iliescu.

El s-a referit la o doua "diversiune", vorbind despre demersul PDL de a-l revoca pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Atacul nu este la adresa lui Geoană, Este atac la democraţie, atac la Constituţie, atac la Parlament, la adresa principalei instituţii a democraţiei", a spus Iliescu, subliniind că PSD trebuie să îl susţină pe Geoană în faţa "atacurilor unor oameni interesaţi să controleze toate instituţiile statului".

Iliescu a apreciat că o a treia "diversiune" este cea legată de punerea sub semnul întrebării a Revoluţiei din 1989.

"S-a declanşat o campanie susţinută pentru discreditarea Revoluţiei române. Aceşti oameni nu fac decât să se prezinte ca agenţi întârziaţi ai lui Ceauşescu", a afirmat el.

Iliescu a făcut câteva afirmaţii critice la adresa lui Vladimir Tismăneanu.

"Acest Tismăneanu este un oportunist curat. (...) Îi ridica osanale lui Ceauşescu, ca tănâr filosof şi după aia a plecat în America. Păi, vine el acum să ne dea lecţii despre România, despre Revoluţia română ? El să ne predea adevărul, care nu a fost aici? Este obrăznicie curată. El să vorbească despre Revoluţia română? (...) Este nesimţire curată, obrăznicie, lipsă de decenţă elementară. Asemenea oameni s-au pus în slijba puterii", a afirmat Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici