Iliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL, o delimitare de acest partid

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat vineri că rezoluţia pe care o va adopta PSD la Congres privind interdicţia de a colabora cu PDL reprezintă "o poziţie politică", o "delimitare de acest partid".

89 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL, o delimitare de acest partid

Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"A fost o discuţie generală pe această temă ca să se stabilească această delimitare politică", a spus Iliescu înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a arătat că actuala guvernare a dus la o situaţie inedită în toată istoria de 22 de ani.

"Este o poziţie politică, o delimitare de acest partid. Pentru că toată această guvernare a acestei grupări a dus la o situaţie inedită în toată istoria noastră de 22 de ani", a arătat Iliescu, menţionând că dialogul politic şi confruntarea politică dintre putere şi opoziţie a fost o constantă şi pe vremea când în opoziţie se afla Corneliu Coposu, dar "în acelaşi timp", opoziţia şi puterea se respectau reciproc şi exista un cadru civilizat de desfăşurare a democraţiei pluraliste.

"Ori, asistăm de câţiva ani de zile la o situaţie care nu are nimic de-a face cu democraţia. Această delimitare vrea tocmai să dezavueze această prezenţă de eşicherul nostru politic care a subminat însuşi principiul şi spiritul democraţiei pluraliste", a menţionat Ion Iliescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezoluţii, iar una dintre acestea "prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici