Iliescu: Să terminăm cu practica întâlnirilor la restaurante şi promovarea pe interese de grup

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat, joi, la Consiliul Naţional, întâlnirile unor lideri ai partidului în mod informal, la unele restaurante sau hoteluri, cum s-a întâmplat la Poiana Braşov şi Snagov şi a arătat că trebuie eliminate promovările "pe interese de grup, de gaşcă".

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Să terminăm cu practica întâlnirilor la restaurante şi promovarea pe interese de grup

Iliescu: Să terminăm cu practica întâlnirilor la restaurante şi promovarea pe interese de grup (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Iliescu a spus că astfel de întâlniri aşa-zis informale sunt în afara Statutului şi nu încurajează spiritul de încredere reciprocă şi colegialitate.

"Să se termine cu practica asta a întâlnirilor pe la restaurante, în afara Statutului, să intrăm într-un stadiu de funcţionare statutară a structurilor de partid. Asemenea practici nu încurajează spiritul de colegialitate, de încredere reciprocă, care trebuie să existe într-un partid de stânga, în care oamenii trebuie să fie animaţi de aspiraţii comune, nu de orgolii personale pentru funcţii efemere", a adăugat el.

Iliescu a criticat, pe de altă parte, numărul mare de delegaţi care compun Consiliul Naţional şi Congresul.

"Eu nu cred că avem nevoie de două congrese, unul mai mare şi unul mai mic, pentru că lumea se plictiseşte. La ce ne trebuie nouă asemenea organisme stufoase, mari? Eu propun să redimensionăm din acest punct de vedere şi delegaţii la Congres şi numărul membrilor Consiliului Naţional, să coborâm un pic cu picioarele pe pământ", a spus el.

Preşedintele de onoare al PSD a acuzat totodată lipsa de dezbateri ideologice şi a criticat faptul că discuţiile din ultima vreme s-au axat prea mult asupra candidaţilor şi prea puţin pe schimbul de idei.

El a criticat modul în care s-au organizat ultimele reuniuni de Consiliu Naţional şi Congrese.

"Nu cu spectacole şi cu balonaşe o să îi convingem pe oameni, ci cu idei şi proiecte concrete", a continuat el.

Iliescu a criticat, de asemenea, modul în care sunt promovaţi membrii de partid în funcţii în PSD.

"Să eliminăm promovarea oamenilor pe interese de grup, de gaşcă, în funcţie de forţa sau susţinerea financiară, pe nepotism. Un partid are nevoie de resurse financiare, nu poate să nu aibă în rândurile sale oameni cu mijloace financiare, dar nu să îi promovăm pe bază de clientelism, iar aceştia să nu dicteze politica de cadre din partid", a mai spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici