Iliescu şi Marinescu vor păstrarea liniştii publice 16 ore pe zi, nu doar 10

Senatorii Ion Iliescu (PSD) şi Marius Marinescu (PD) propun, printr-o iniţiativă depusă, vineri, ca liniştea publică să fie păstrată în intervalele 13.00 - 17.00 şi 21.00 - 9.00, actuala legislaţie prevăzând că liniştea trebuie respectată între orele 22.00 şi 8.00.

16 afișări
Imaginea articolului Iliescu şi Marinescu vor păstrarea liniştii publice 16 ore pe zi, nu doar 10

Iliescu şi Marinescu vor păstrarea liniştii publice 16 ore pe zi, nu doar 10

Cei doi senatori propun modificarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ei mai vor "mărirea substanţială a amenzilor pentru anumite fapte care constituie contravenţii, nefiind de natură penală şi care atentează la ordinea publică".

Marius Marinescu propune sancţionarea cu amendă de la 1.000 RON la 6.000 RON "pentru săvîrşirea în public şi, mai grav, în şcoli, spitale, pe stadioane, de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice".

Într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, se arată că, în conformitate cu recomandările europene, între orele 13.00 şi 17.00, este permis un nivel de 50 de decibeli, iar noaptea, de până la 40 de decibeli.

"Nu de puţine ori, fiecare dintre noi am fost deranjaţi de zgomote infernale, precum cele produse de staţii de amplificare sau de utilaje grele (de exemplu: pickhamere), care fac geamurile să vibreze şi ne zdruncină creierii", se precizează în comunicat.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici