Imaginea Senatului: Site pentru juniori şi video-teasing gen "click aici"

Strategia de îmbunătăţire a imaginii Senatului, discutată marţi în Biroul Permanent, prevede înfiinţarea unui site "Senat Junior" pentru copii şi anunţuri – teasing la TVR Info de genul "click aici pentru şedinţa plenului".

276 afișări
Imaginea articolului Imaginea Senatului: Site pentru juniori şi video-teasing gen "click aici"

Imaginea Senatului: Site pentru juniori şi video-teasing gen "click aici" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Strategia de îmbunătăţire a imaginii Senatului conţine mai multe măsuri care ar trebui implementate până la sfârşitul acestui an, printre care realizarea unui sistem informatic unitar şi a unor baze de date multiple, cu jurnalişti, ONG-uri, legislaţie.

Printre măsurile propuse se numără şi crearea unui site, "Senat Junior", pentru atragerea tinerilor.

Pe site ar urma să fie postate date despre istoria Senatului, dar şi o aplicaţie numită "maşina timpului", cu posibilitatea de a alege anumite date, unde să fie afişate, detaliat, evenimente istorice importante sau cu relevanţă pentru Senat. Pe acelaşi site ar urma să figureze şi o hartă interactivă a României, cu trimitere la colegiile electorale şi senatorii aleşi.

Un alt proiect din strategie este realizarea unor parteneriate de genul "Stagiar la Senat", cu studenţi ai unor facultăţi.

La capitolul comunicare publică se propune organizarea unor evenimente de genul "publicaţia/expoziţia lunii la Senat".

De asemenea, transmisiile directe ale şedinţelor plenului Senatului, pe TVR Info, ar trebui marcate cu anunţuri pe banda de crawl a postului respectiv, dar şi pe site-ul Senatului, cu anunţuri-teasing de genul "click aici pentru a urmări acum lucrările plenului Senatului".

La comunicarea internă, strategia propune afişarea unor mesaje în birourile funcţionarilor, de genul "ordinea începe de acasă" sau "o singură voce, ce prezintă acelaşi mesaj coerent".

Strategia de îmbunătăţire a imaginii Senatului mai prevede amplasarea unor dispozitive pentru biciclete în parcări, dar şi realizarea unor norme privind promovarea funcţionarilor publici parlamentari şi specializarea lor pe problematici europene şi cele specifice Tratatului de la Lisabona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici