Încă un partid cere declararea stării de urgenţă, din cauza răspândirii coronavirusului

  • PMP solicită luarea unor măsuri urgente pentru limitarea răspândirii coronavirusului în România.
  • Printre acestea se numără declararea stării de urgenţă şi construirea unor mecanisme de izolare în zonele de trecere a fronierei, dacă nu se poate dispune închiderea graniţelor.
  • Anterior şi alţi politicieni au solicitat decretarea stării de urgenţă printre care şi senatorul USR Vlad Alexandrescu.
1726 afișări
Imaginea articolului Încă un partid cere declararea stării de urgenţă, din cauza răspândirii coronavirusului

Sursa foto: Profimedia

Partidul Mişcarea Populară solicită măsuri urgente, cu caracter excepţional, pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19. Reprezentanţii partidului avertizează că autoizolarea şi carantina voluntară nu vor face faţă.

Printre măsurile solicitate de PMP se numără „declararea stării de urgenţă care conferă autorităţilor posibilitatea legală pentru a proteja sănătatea publică până la trecerea crizei; dacă nu se poate dispune închiderea graniţelor, atunci trebuie construite mecanisme de izolare şi carantină în zonele de trecere a frontierei. Autoizolarea şi carantina voluntară nu vor face faţă; Hotelurile, pensiunile, şcolile, căminele studenţeşti şi de elevi şi alte spaţii pot asigura o zonă de carantină în jurul intrărilor în ţară”, potrivit unui comunicat al partidului.

Reprezentanţii PMP mai cer creşterea sancţiunilor pentru cei care nu respectă regulile instituite şi reducerea programului marilor centre comerciale.

„Autorităţile civile sunt depăşite de procesul de verificare şi control. Este nevoie de ajutor din partea tuturor instituţiilor militare; odată declarată starea de urgenţă, trebuie făcute achiziţii în sistem militar. Nu se poate ca, până la sfârşitul săptămânii, să avem doar 1.500 de kit-uri de teste. Până în acest moment, au fost efectuate aproape 1.000 de teste şi avem o incidenţă a bolii de aproape 3%; creşterea semnificativă a sancţiunilor pentru cei care nu respectă regulile instituite. În Spania, se aplică amenzi care ajung şi până la 600.000 de euro; Suspendarea tuturor plăţilor pentru achiziţia de bunuri şi servicii, dar şi pentru investiţii din partea tuturor administraţiilor (centrale sau locale), pentru ca fondurile să fie orientate către necesarul pentru asigurarea sănătăţii publice (carantina presupune alimente şi bunuri de strictă necesitate); un cadru legal flexibil în aşa fel încât să fie asigurată activitatea pentru infrastructura critică, iar celelalte sectoare economice să poată muta activitatea fie la domiciliu, fie să poată fi suspendată; Program redus pentru centrele comerciale care adună un număr ridicat de persoane şi asigurarea stocurilor de medicamente, alimente şi bunuri de strictă necesitate şi, eventual, raţionalizarea celor mai sensibile dintre acestea”, se mai arată în comunicatul PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici