Independenţii: Exponenţi ai crimei organizate şi afacerişti politici, în spatele lui Iliescu

Independenţii susţin că liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, are în spate exponenţi ai grupărilor de crimă organizată şi afacerişti politici care au profitat şi profită în continuare de singura slăbiciune fostului preşedinte - puterea, un exemplu fiind Liviu Dragnea.

30 afișări
Imaginea articolului Independenţii: Exponenţi ai crimei organizate şi afacerişti politici, în spatele lui Iliescu

Independenţii: Exponenţi ai crimei organizate şi afacerişti politici, în spatele lui Iliescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Declaraţiile liderilor PSD din ultima vreme exprimă panica unor oameni care îşi vor pierde monopolul asupra stângii şi care, dacă vor continua pe drumul pe care se află acum, vor ajunge la periferia politicii româneşti. Opiniile fostului preşedinte Ion Iliescu cu privire la membrii grupului independenţilor exprimă incapacitatea acestuia de a înţelege sensul democraţiei şi refuzul de a privi realitatea din jurul său. Alături de Ion Iliescu sunt oameni care au intrat în politică pentru a face bani, care au pus PSD în slujba interesului propriu şi care au folosit instituţiile statului după bunul plac. Din păcate, domnul Ion Iliescu se lasă în continuare folosit de cei care au transformat decizia politică într-o anexă a intereselor de tip mafiot. În spatele liderului PSD s-au încolonat exponenţi ai grupărilor de crimă organizată şi afacerişti politici, care au profitat şi profită în continuare de singura slăbiciune a lui Ion Iliescu, puterea", se arată într-un comunicat al Independenţilor remis agenţiei MEDIAFAX.

Un "exemplu" dat de independenţi este Liviu Dragnea.

"De exemplu Liviu Dragnea, acest «negustor cinstit» al politicii româneşti se potriveşte mult mai bine descrierii lui Ion Iliescu decât oricine altcineva. A intrat în politică pentru a-şi spori averea, ceea ce a şi reuşit. A trecut de la un partid la altul şi a dovedit în nenumărate rânduri că are exact acea «fizionomie morală» care îi repugnă atât de mult fostului preşedinte Ion Iliescu. Liviu Dragnea, ca toţi cei care au multe de ascuns, este într-o permanentă stare de tensiune şi, judecând după ascensiunea sa politică şi mai ales financiară, are toate motivele să fie aşa. Faptul că încearcă acum să descopere motivaţii financiare ale plecării unor membri PSD nu arată nimic altceva decât că banii reprezintă singura valoare pe care Liviu Dragnea o poate înţelege şi la care se poate raporta. Secretarului general al PSD îi recomandăm să nu fie relaxat şi să nu vorbească despre moralitate pentru că ar putea avea surprize", se arată în comunicat.

Grupul independenţilor menţionează că s-a constituit "ca o delimitare tranşantă şi energică de grupările crimei organizate care au confiscat PSD".

"Am avut de ales între principiile noastre şi jocurile de tip mafiot din partid, între interesul naţional şi interesul de gaşcă. Alegerea noastră a fost clară şi tocmai acest lucru arată că nu avem nimic de ascuns. Nu am făcut parte din reţelele de interese oculte ţesute de-a lungul timpului şi protejate părinteşte chiar de fostul preşedinte Ion Iliescu. Faptul că tot mai mulţi social-democraţi ni se alătură pentru a construi un nou proiect pe zona de centru-stânga arată că PSD nu mai poate fi recuperat din mâinile celor care vor să transforme politica într-o afacere", se arată în comunicat.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că cei din UNPR au o "fizionomie morală care atestă că s-au îmbogăţit din politică", el apreciind că lansarea acestui partid de 1 Mai, Ziua Muncii, este o încercare de fals.

Iliescu a arătat, răspunzând unei întrebări, că UNPR nu va putea "confisca" ziua de 1 Mai, prin lansarea sa, întrucât, în opinia sa, asemenea zile simbol nu pot fi confiscate de nimeni, având o anumită semnificaţie.

"Cred că este o încercare de fals (lansarea de 1 Mai a UNPR, n.r.). Adică părăsesc un partid social-democrat, se raliază cu un partid proclamat de dreapta, de guvernare, cochetează cu această guvernare, se pun în slujba unui preşedinte care a schimbat macazul de la stânga la dreapta şi vor să se mai şi proclame de stânga. E puţin cam...Iar dacă te uiţa la ei, la fizionomia lor morală, toţi sunt oameni îmbogăţiţi din politică. Aşa că e cam riscantă această mişcare", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici