Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, aprobată cu unanimitate de Parlament. Ministerul va fi condus de Leonard Orban

Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, condus de consilierul prezidenţial Leonard Orban, a fost aprobată, cu unanimitate, de parlamentarii care au participat la vot.

2545 afișări
Imaginea articolului Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, aprobată cu unanimitate de Parlament. Ministerul va fi condus de Leonard Orban

Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, aprobată de parlamentari cu unanimitate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit procesului verbal citit în plenul reunit al Parlamentului de chestorul Senatului Gheorghe David, din numărul total al parlamentarilor, au fost prezenţi 423 senatori şi deputaţi, dintre care au votat 245, toţi în favoarea "completării componenţei şi structurii Guvernului".

"Birourile Parmanente constată că e întrunit numărul de voturi necesar completării structurii şi componenţei Guvernului", a conchis Gheorghe David.

Votul a fost secret cu bile.

Opoziţia a anunţat că nu va participa la vot.

Singurul reprezentant al opoziţiei care a participat la vot a fost deputatul PC Tudor Ciuhodaru.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că orice reprezentant al opoziţiei care va vota în Parlament împotriva înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene va vota împotriva propriului primar care poate accesa fonduri UE şi a făcut un apel la maturitatea clasei politice de a sprijini înfiinţarea noului minister.

Şi preşedintele Traian Băsescu a cerut, luni, coaliţiei să trateze cu maximă atenţie votul din Parlament privind înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, dând asigurări că prezenţa lui Leonard Orban în Cabinet va creşte calitatea actului guvernamental.

Leonard Orban a fost validat, luni, de comisiile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici