Informare reciprocă între Ministerul Educaţiei şi DIICOT. Anunţul ministrului Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că a stabilit împreună cu procurorul-şef DIICOT, Alina Albu, să existe o informare reciprocă, la nivel instituţional, atunci când există infracţiuni comise în perimetrul şcolar, cum ar fi consumul de droguri.

432 afișări
Imaginea articolului Informare reciprocă între Ministerul Educaţiei şi DIICOT. Anunţul ministrului Deca

Sursa foto: Facebook/Ligia Deca

„Doar prin colaborare, şcoala poate fi un spaţiu în care elevii să se simtă în siguranţă! Am avut azi (joi - n.r.) la sediul Ministerului Educaţiei, o întâlnire cu procurorul-şef al DIICOT, Alina Albu, pentru a reafirma cooperarea între cele două instituţii pe care le reprezentăm. Prevenţia este unul dintre pilonii principali pe care ne vom concentra, iar DIICOT va fi un partener de nădejde în această privinţă. De asemenea, am stabilit, împreună cu procurorul-şef Alina Albu, să existe o informare reciprocă, la nivel instituţional, atunci când avem cunoştinţă de infracţiuni comise în perimetrul şcolar - de exemplu cazuri de consum de droguri”, scrie pe Facebook Ligia Deca.

Ea arată că, la nivelul Ministerului Educaţiei, există deja măsuri adoptate în acest sens, „însă noi paşi urmează a fi parcurşi”.

„În paralel, am menţionat şi reformele incluse în pachetul de Legi ale educaţiei pentru întărirea siguranţei în unităţile de învăţământ. Voi face tot ce ţine de mine pentru a mă asigura că elevii se vor dezvolta într-un mediu sigur şi sănătos!”, adaugă ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici