Iniţiatorii moţiunii pe legea cadru a salarizării cer vot pentru "stoparea abuzului de putere"

Deputatul PSD Carmen Moldovan a prezentat, luni, în Parlament, moţiunea de cenzură a opoziţiei depusă la asumarea răspunderii Guvernului pe legea cadru a salarizării, în care se face apel la toţi parlamentarii să voteze împotriva legii salarizării pentru "a stopa abuzul de putere" al Executivului.

8 afișări
Imaginea articolului Iniţiatorii moţiunii pe legea cadru a salarizării cer vot pentru "stoparea abuzului de putere"

Iniţiatorii moţiunii pe legea cadru a salarizării cer vot pentru "stoparea abuzului de putere" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În moţiune se susţine că asumarea răspunderii pe această lege a salarizării este imorală, conferă proiectului de lege ilegitimitate, iar maniera de abordare nu este normală.

Legea salarizării are grave deficienţe şi produce efecte economice grave, neîndeplinind criteriile de tehnică legislativă, se arată în moţiune.

Iniţiatorii mai spun că prin legea salarizării nu se asigură cadrul obiectiv de salarizare al personalului bugetar şi există suficiente motive de contestarea ei la Curtea Constituţională.

În textul moţiunii se face apel la parlamentari să stopeze adoptarea legii salarizării şi se arată că votul pentru moţiunea de cenzură este o dovată de respect faţă de cetăţeni.

"Numai votând împotriva legii salarizării se va stopa abuzul de putere şi manifestările antisociale şi antieconomice ale Guvernului Boc", se precizează în finalul moţiunii.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în şedinţa de joi a Parlamentului, începând cu ora 9,00.

Dpă angajarea răspunderii Guvernului, în 14 decembrie, pe cele două legi privind salarizarea, opoziţia a depus două moţiuni de cenzură, una pe legea salarizării pe 2011 şi cealaltă pe legea-cadru a salarizării unitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici