INSOMAR: PSD - 30,8%, PDL - 30,5%, PNL - 16,7%, PRM - 7,2%, EBA - 3,5%

PSD este pe primul loc în cursa pentru Parlamentul European, cu 30,8% din voturi, urmat de PDL, cu 30,5%, PNL, cu 16,7%, UDMR, cu 8,9%, şi PRM, cu 7,2%, potrivit sondajului INSOMAR, realizat la ieşirea de la urne până la ora 21:00, la comanda Realitatea TV.

21 afișări
Imaginea articolului INSOMAR: PSD - 30,8%, PDL - 30,5%, PNL - 16,7%, PRM - 7,2%, EBA - 3,5%

INSOMAR: PSD 31%, PDL30 %, PNL 16 %, UDMR 9%, CV Tudor, Becali şi EBA intră în PE

Elena Băsescu a obţinut 3,5% din voturile exprimate.

PNŢCD are 1,4% din voturi, Pavel Abraham - 0,6%, iar Forţa Civică - 0,4%.

Studiul a fost realizat de INSOMAR la ieşire de la urne, pe un eşantion de 22.668 de persoane, transmite Realitatea TV.

Pentru partidele politice, pragul de admitere în PE este 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional.

În cazul candidaţilor independenţi, pentru a deveni europarlamentari, aceştia trebuie să obţină un număr de voturi cel puţin egal cu coeficentul electoral naţional.

Coeficientul electoral naţional reprezintă partea întreagă a raportului dintre numărul voturilor valabil exprimate şi numărul de parlamentari, respectiv 33.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici