Instinct...PRIMAR. Pre-campania electorală a început, afişele cu politicieni au fost urcate. Îi cunoşti de undeva?

  • Campania electorală nu a început, dar oraşele sunt împânzite de bannere ale candidaţilor.
  • Banii pentru bannerele candidaţilor vor putea fi urmăriţi abia anul viitor în rapoartele financiare
  • În campanie electorală candidaţii au voie să amplaseze doar afişe, în locuri special amenajate
  • Experţii electorli spun că perioada pre-electorală este o zonă de ”no man's land”
  • Oficial, campania pentru alegerile locale începe pe 28 august 2020.
3010 afișări
Imaginea articolului Instinct...PRIMAR. Pre-campania electorală a început, afişele cu politicieni au fost urcate. Îi cunoşti de undeva?

Instinct...PRIMAR. Pre-campania electorală a început, afişele cu polticieni au fost urcate. Te cunosc de undeva?

Candidaţii pentru un post de primar în România fură. Deocamdată, până să pună mâna - sau mai bine zis fundul - pe fotoliul de primar, fură startul campaniei electorale.

Dacă mergi pe străzile României, în oraşe mai mici sau mai mari, ai impresia că suntem în plină campanie. În realitate, ea e programată să-nceapă abia săptămâna viitoare.

Ce panoruri electorale au fost urcate? Iată câteva: Adina Alberts, Ioana Constantin (PMP), Clotilde Armand (USR), Tănase Stamule, PNL, Victor Ponta (Pro România)

Legea nu le interzice candidaţilor să-şi pună afişele electorale înaintea campaniei. Experţii spun că perioada dinaintea alegerilor e un pământ al nimănui la noi. Tot pe fentă suntem trimişi şi când e vorba de bani, pentru că nimeni nu spune la cât se ridică sumele investite şi de unde au venit ele.

Asta pentru că în campania electorală nu au voie să utilizeze bannere, ci afişe de mici dimensiuni, care trebuie să includă obligatoriu tirajul şi cine le-a produs.

„Aici este un efect din păcate pervers al legii din 2015, care le-a interzis în campania electorală să mai folosească materiale gen meşuri, bannere. Dar toată campania s-a mutat practic în pre-campanie. Există o neclaritate şi o lipsă de legiferare legată de această perioadă că fiecare face cam ce vrea”, este de părere Septimius Pârvu, reprezentant al Expert Forum.

Panouri şi-a pus şi ex-premierul Ponta. Să fie acolo maică, vorba bătrânilor, că de declarat - a declarat că alegerile trebuie amânate cel puţin până la anul.

Apropo de afişe electorale, ia să văd dacă ţi le mai aminteşti pe astea? Am cules câteva dintre bannerele de campanie virale în România ultimilor 20 de ani.

Au fost candidaţi cu nume nefericite - ia uite-i pe domnii Mircea Muia şi Vasile Laba, dar şi pe candidatul sincer: votaţi-mă ca să-mi fie bine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici