Întâlnirea PNL-UDMR a început cu o poezie în limba maghiară recitată de Ludovic Orban

Întâlnirea dinte PNL şi UDMR pe tema formării majorităţii parlamentare şi a Guvernului a început, miercuri, la Parlament, reprezentanţii celor două partide reunindu-se în biroul lui Ludovic Orban de la Camera Deputaţilor pentru că în sala de grup a PNL se infiltrează apă din tavan.

352 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea PNL-UDMR a început cu o poezie în limba maghiară recitată de Ludovic Orban

Întâlnirea PNL-UDMR a început cu o poezie în limba maghiară recitată de Ludovic Orban (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

PNL este reprezentat de echipa de negocieri: Crin Antonescu, Ludovic Orban, Varujan Vosganian, Radu Stroe şi Relu Fenechiu.

La discuţii participă, din partea UDMR, preşedintele Uniunii, Marko Bela, preşedintele executiv, Kelemen Hunor, vicepreşedintele executiv al Uniunii, Laszlo Borbely, şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Borboly Csaba, liderul senatorilor UDMR, Verestoy Attila şi preşedintele CRU, Rozalia Biro.

La începutul negocierilor, liberalii şi reprezentanţii UDMR au discutat despre moguli şi despre preşedinte.

Ludovic Orban a ţinut să recite o poezie în maghiară.

Liderul PNL a tradus ulterior cu ajutorul lui Marko Bela poezia, care a stârnit râsul reprezentanţilor UDMR cărora li s-a părut că "e bună": "Din câine nu poţi să faci slănină, şi din pantofar primadonă, din foc de paie nu poţi să faci o erupţie de vulcan şi dintr-un iepure fricos un leu".

În completare, la ultmul vers, Crin Antonescu a replicat: "asta apropo de Băsescu".

Întâlnirea are loc după ce Liviu Negoiţă şi-a depus mandatul de premier. De asemenea, CC va înmâna, miercuri, preşedintelui Băsescu decizia de validare a acestuia pentru un nou mandat la Cotroceni. De asemenea, miercuri vor avea loc consultări la Cotroceni cu partidele şi grupurile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici