Ioan Mircea Paşcu anunţă că i-a fost retrasă candidatura pentru comisar european interimar: Viorica Vasilica Dăncilă a luat hotărârea

Ioan Mircea Paşcu a anunţat, miercuri pe Facebook, că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, l-a informat că a fost instruit să îşi retragă candidatura la postul de comisar european interimar al României. Decizia retragerii a fost a premierului Viorica Dăncilă, mai spune acesta.

2325 afișări
Imaginea articolului Ioan Mircea Paşcu anunţă că i-a fost retrasă candidatura pentru comisar european interimar: Viorica Vasilica Dăncilă a luat hotărârea

BREAKING | Ioan Mircea Paşcu anunţă că a fost informat că i s-a retras candidatura pentru comisar UE interimar

„Ultima oră: am fost informat de na Ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, ca a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau nota şi ma conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni ...”, a scris Ioan Mircea Paşcu, miercuri, pe Facebook.

Anterior, preşedintele Comisiei CONT Monica Hohlmeier i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE David Sassoli în care îi transmite că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care şi Ioan Mircea Paşcu. Ea invocă faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

Şi liderul grupului PPE în Parlamentul European Manfred Weber a solicitat Guvernului României să urmeze exemplul Executivului estonian şi să nu mai propună comisar european interimar, pentru restul de mandat.

Preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunţat, marţi, portofoliile pentru comisarii europeni propuşi de statele membre ale UE. Rovana Plumb urmează să fie comisar european pe portofoliul transporturi.

Comisia Europeană a luat act de hotărârea României de a nu mai propune comisar UE interimar

Comisia Europeană a anunţat că a luat act de hotărârile guvernelor României şi Estoniei de a nu mai propune comisari europeni interimat pentru restul de mandat care se încheie la 31 octombrie. Executivul îl propusese pentru funcţie pe Ioan Mircea Paşcu.

„Comisia Europeană a luat la cunoştinţă de deciziile guvernelor României şi Estoniei de a nu propune comisar pentru restul de mandat al Comisiei - 31 octombrie. Aceste hotărâri sunt în concordanţă cu ce a cerut preşedintele Juncker în iunie”, arată un mesaj al Comisiei Europene, remis miercuri MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici